Σε κατάσταση σοκ ο Τσοχατζόπουλος: Πώς αντέδρασε στο άκουσμα του διαζυγίου

Πώς αντέδρασε ο Τσοχατζόπουλος στο άκουσμα του διαζυγίου;…

Με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δήμευση ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών 13 κατηγορουμένων και ένα διαζύγιο έπεσε η αυλαία της τριετούς δικής σε δεύτερο βαθμό για τις χρυσές μίζες στα εξοπλιστικά.

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 1.570.000 ευρώ υπέρ του Δημοσίου, το οποίο παραστάθηκε με ρητή επιφύλαξη, εκ των οποίων η μερίδα του λέοντος (1 εκατομμύριο) επιδικάστηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Δημεύθηκε η περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ αποδεσμεύθηκαν τρία ακίνητα της Αρετής Τσοχατζοπούλου, λογαριασμοί με 15.000 ευρώ και τιμαλφή (βαφτιστικά κοσμήματα). Η Αρετή Τσοχατζοπούλου είχε επιτρέψει ήδη 3 ακίνητα στο Δημόσιο από την αρχή της διαδικασίας.

Αποδεσμεύτηκε το σπίτι της Βίκυς Σταμάτη στο Χαλάνδρι, αλλά και τρία ακίνητα και ένα οικόπεδο της Γκούντρουν Μολντεναουερ (πρώην σύζυγος Ακη) καθώς εξ αρχής είχε επιστρέψει στο δημόσιο 1.263.000 ευρώ.

Η υπόθεση σφραγίστηκε και από το διαζύγιο που ζητάει η Βίκυ Σταμάτη από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, με τον οποίο παντρεύτηκε στο Παρίσι το 2004.

Η απόφαση της Βίκυς Σταμάτη φαίνεται πως βρήκε απροετοίμαστο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος, μιλώντας στο κανάλι Epsilon, για την επιστροφή του πρώην υπουργού στη φυλακή, αλλά και για την απόφαση της Βίκυς Σταμάτη για διαζύγιο, ανέφερε πως ήταν ο ίδιος που ενημέρωσε τον Άκη Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση.

«Έκανα μια συζήτηση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Το έμαθε από εμένα πρωί πρωί. Δεν ήθελα να το μάθει από τα κανάλια. Έδειξε αιφνιδιασμένος. Ήταν ένα σοκ για αυτόν. Γίνεται σε μια κακή στιγμή…» είπε.

Μέσα από το δικηγορικό γραφείο που την εκπροσωπεί, η Βίκυ Σταμάτη γνωστοποίησε σήμερα το πρωί τις επόμενες κινήσεις της. Η πρώτη, το διαζύγιο από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, με τον οποίο παντρεύτηκε το 2004 στο Παρίσι.

Μόλις μια μέρα αφού ο Άκης Τσοχατζόπουλος έμαθε πως θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή, η σύζυγός του ανακοίνωσε την απόφασή της να χωρίσουν.

Όλη ανακοίνωση της Βίκυς Σταμάτη

«Καταδικάστηκα άδικα δυο φορές από τη Δικαιοσύνη, μόνον και μόνον επειδή φέρω το όνομα του συζύγου μου «Τσοχατζοπούλου». Από τα βάθη της ψυχής μου σπαράζω αλλά ο ιστός της οικογένειάς μου έχει πλέον διαρραγεί και ως εκ τούτου έχω την ηθική υποχρέωση απέναντι στο μοναδικό παιδί μας να προχωρήσω στη λύση του γάμου μας με τον άνδρα τον οποίο λάτρεψα, λατρεύω, σέβομαι και θα σέβομαι, θαύμασα και θα θαυμάζω.

Αυτό μου το επιβάλλει η διαφύλαξη της ψυχής του ανήλικου παιδιού μου αλλά και γενικότερα της οικογενειακής ισορροπίας, όση αυτή μου έχει απομείνει.

Υψώνω το ανάστημά μου απέναντι στην ωμότητα, την αδικοπραξία του συστήματος, που στυγνά και ολόψυχρα μας εκτέλεσε. Η ποινή εκτελέστηκε».

Η πρώτη συνάντηση του Άκη Τσοχατζόπουλου με τη Βίκυ Σταμάτη μετά την είδηση -βόμβα για το διαζύγιο τους έγινε μέσα στη δικαστική αίθουσα όπου εκδικαζόταν η υπόθεση για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών.

Η Βίκυ Σταμάτη έφτασε στο Εφετείο με ταξί. Φορώντας κουκούλα και έχοντας αθλητική περιβολή μπήκε στο δικαστήριο, το οποίο βρισκόταν σε διακοπή και κάθισε τρεις θέσεις πίσω από τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Όταν εκείνος αντιλήφθηκε την παρουσία της την πλησίασε και της μίλησε χωρίς ωστόσο να λάβει καμία απάντηση.

Εκείνη κάθονταν σιωπηλή και στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα. Η Βίκυ Σταμάτη, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, επιστρέφει στη φυλακή. Σήμερα θα οδηγηθεί στον Κορυδαλλό.

Στη δικαστική αίθουσα η εισαγγελική πρόταση για δήμευση του διαμερίσματος των 68 τ.μ. όπου διαμένει στο Χαλάνδρι άναψε φωτιές.

Εξοργισμένη η Βίκυ Σταμάτη απευθύνθηκε στο δικαστήριο φωνάζοντας: «Φταίτε, δεν ξέρατε από πότε υπάρχει αυτό το ακίνητο; Ανατρέξτε στο υποθηκοφυλακείο».

Πρόεδρος: Μην φωνάζετε… θα περάσετε έξω…

Βίκυ Σταμάτη: Γιατί με φέρατε εδώ; Για να με περάσετε έξω; Εγώ σταυρώνομαι…

Τσοχατζόπουλος: Μας ενοχοποιείτε άδικα…

Φ. Ραγκούσης: (συνήγορος Βίκυς Σταμάτη): Αυτή η γυναίκα θα βρεθεί στο δρόμο;

Βίκυ Σταμάτη: Είναι γονική παροχή, απόκτημα του πατέρα μου με πολύ κόπο, πριν γεννηθώ! Ο πατέρας μου δεν υπήρξε υπουργός! Ήταν οικοδόμος, γιατί να κατασχεθεί το σπίτι; Ο Σταμάτης δεν υπήρξε υπουργός! Ήταν εργάτης! Δούλευε από 12 ετών…

Η Βίκυ Σταμάτη διαμαρτυρήθηκε ότι συνελήφθη μπροστά στα μάτια του παιδιού της. «Παραβιάσατε το άσυλό μου! Θα έχετε πρόβλημα εάν δεν συμπληρώσετε αυτό», είπε προσκομίζοντας στο δικαστήριο ένα χαρτί το οποίο, σύμφωνα με τους δικηγόρους αφορά τη μη δήμευση της πρώτης κατοικίας.

Η αποστροφή του λόγου της προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου η οποία απευθυνόμενη στη γραμματέα της ζήτησε να σημειώσει «τις απειλές της κατηγορουμένης».

Αμέσως μετά η Βίκυ Σταμάτη απάντησε: «Εγώ έχω δεχθεί απειλές, και αυτές θα ειπωθούν»…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *