Τελευταία Νέα

Σε ποια χώρα απαγόρευσαν στους παχουλούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν το ασανσέρ και γιατί;

46Κυβερνήτης επαρχίας στην Τουρκία απαγόρευσε την χρήση ανελκυστήρων για τους πρώτους τρεις ορόφους των δημοσίων κτιρίων, ως μέρος μιας…
εκστρατείας κατά της παχυσαρκίας.
Ο Ντουρσούν Αλί Σαχίν, κυβερνήτης της δυτικής επαρχίας της Αδριανούπολης, υποχρέωσε τον κόσμο να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες από την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Sabah.
Τα μόνα κτίρια που εξαιρούνται από την απαγόρευση θα είναι τα νοσοκομεία και τα γηροκομεία. Εξαιρούνται επίσης οι άνθρωποι που δεν μπορούν να ανεβαίνουν σκάλες για ιατρικούς λόγους.

«Ανεβοκατεβαίνοντας με τις σκάλες αντί του ασανσέρ μπορεί να προσθέσει μια επιπλέον ημέρα στη ζωή σας», λέει ο Σαχίν, προσθέτοντας ότι προτίθεται να επεκτείνει την απαγόρευση και στα ιδιωτικά κτίρια στο μέλλον. «Αυτή είναι μια κίνηση με στόχο την βελτίωση της υγείας των πολιτών. Επιπλέον, θα βοηθήσει στη μείωση του κόστους της ενέργειας», τόνισε ο Σαχίν. «Επόπτες ασανσέρ» θα τοποθετηθούν σε δημόσια κτίρια για να βεβαιώνεται η επιβολή των νέων κανόνων, πρόσθεσε ο κυβερνήτης.Πέρυσι, ο Σαχίν απαγόρευσε στα καταστήματα να σερβίρουν το τσάι με δύο κύβους ζάχαρης -όπως συνηθίζεται παραδοσιακά στην Τουρκία- επιβάλλοντας να συνοδεύονται τα ροφήματα με μόνο έναν κύβο. Η απαγόρευση της χρήσης του ασανσέρ είναι η πρώτη του είδους της στην Τουρκία, αλλά αρκετοί χρήστες κοινωνικών μέσων γράφουν ότι πολύ γρήγορα ο κόσμος θα βρει τρόπους για να παρακάμψει το νέο μέτρο.
ΠΗΓΗ

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *