Σε σοβαρή κατάσταση, ευτυχώς εκτός κινδύνου, παραμένει η υγεία του Πάνου Καλλίτση – Τι έδειξαν τελικά οι κάμερες ασφαλείας;

1Τα στοιχεία της κατάθεσής του «φωτίζουν» τη μυστηριώδη υπόθεση – Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι κουκουλοφόροι να σχεδίαζαν ακόμα και να κρατήσουν ομήρους τον Πάνο Καλλίτση και την σύζυγό του, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στις Αρχές ο διάσημος make up artist

Σε σοβαρή κατάσταση, ευτυχώς εκτός κινδύνου, παραμένει νοσηλευόμενος σε ιδιωτική κλινική ο κομμωτής των επωνύμων, Πάνος Καλλίτσης. Έχοντας περάσει περισσότερα από τρία 24ωρα από τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε μέσα στο γκαράζ του σπιτιού του, οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι που θα τις οδηγήσει στη σύλληψη των δραστών.

Οι καταθέσεις που έδωσε ο διάσημος make up artist και η σύζυγός του, Έλενα Χριστοπούλου, η οποία ήταν μπροστά στο περιστατικό, «φώτισαν» αρκετές πτυχές της επίθεσης, ωστόσο δημιούργησαν και νέα ερωτήματα.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο Πάνος Καλλίτσης από το νοσοκομείο οι δράστες ήταν αλλοδαποί, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και αντέδρασαν με πανικό και σπασμωδικά όταν ο ίδιος, κλείδωσε τις ασφάλειες κι έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο, προκειμένου να κάνει όπισθεν και να ξεφύγει.

Τότε, οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν. Ο ένας βρισκόταν στην πόρτα του οδηγού και ο άλλος στην πόρτα του συνοδηγού. Η πρώτη σφαίρα είχε στόχο το τζάμι του συνοδηγού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά η σύζυγος του γνωστού κομμωτή στο χέρι. Οι υπόλοιπες σφαίρες βρήκαν τον Πάνο Καλλίτση στο θώρακα και στα πόδια. Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν συνολικά πέντε κάλυκες των 7.65 χιλιοστών από 32άρι πιστόλι.

Ήθελαν να τους κρατήσουν ομήρους;

Από τις καταθέσεις του ζευγαριού και από τη μελέτη όλων των στοιχείων που έχουν συλλεχθεί, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόθεση των δραστών δεν ήταν να σκοτώσουν. Με βάση την κατάθεση, μάλιστα, του γνωστού κομμωτή, η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι κουκουλοφόροι να σχεδίαζαν ακόμα και το να κρατήσουν ομήρους τον Πάνο Καλλίτση και τη σύζυγό του. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στις Αρχές ο διάσημος make up artist, την ώρα που οι δράστες του επιτέθηκαν είδε να έχουν μαζί τους και σκοινί με το οποίο ενδεχομένως σκόπευαν να τους δέσουν, ώστε να αρπάξουν ανενόχλητοι ό,τι μπορούσαν από το σπίτι τους.

Εντύπωση, εντούτοις, προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες τράπηκαν σε φυγή χωρίς να αρπάξουν τον χαρτοφύλακα που είχε μαζί του ο γνωστός κομμωτής, μέσα στον οποίο είχε φυλάξει 4.000 ευρώ, που ήταν οι εισπράξεις της ημέρας από την επιχείρησή του. Όπως δήλωσε η σύζυγός του, Έλενα Χριστοπούλου «ο Πάνος παρά τα τραύματά του βρήκε τη δύναμη και αντιστάθηκε. Τότε εγώ άνοιξα την πόρτα του αυτοκινήτου και έτρεξα έξω, φωνάζοντας βοήθεια, μας σκοτώνουν». Η κίνηση αυτή της συζύγου του φαίνεται πως ήταν ο λόγος που οι κακοποιοί το έβαλαν στα πόδια και δεν ολοκλήρωσαν τα σχέδιά τους.

Στην κατάθεση του ο Πάνος Καλλίτσης, ακόμη, επισήμανε πως δεν δεχόταν απειλές για τη ζωή του ούτε είχε διαφορές με κανέναν, γεγονός που κάνει τις αστυνομικές αρχές να διερευνούν ως πιθανότερο σενάριο αυτό της ληστείας. Ο γνωστός κομμωτής, παράλληλα, τόνισε πως η μόνη φορά που είχε κάποιο πρόβλημα ήταν όταν πριν από μερικά χρόνια χρόνια είχε έρθει στα χέρια με κάποιους για οικονομικές διαφορές. Αυτή η λεπτομέρεια βρίσκεται, επίσης, στο μικροσκόπιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και εξετάζεται λεπτομερώς, καθότι ίσως πίσω από αυτήν υπάρχουν νέα σημαντικά στοιχεία, που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Στο μεταξύ, άνδρες της αστυνομίας έχουν συλλέξει και εξετάζουν ό,τι υλικό συγκέντρωσαν από κάμερες ασφαλείας και της Τροχαίας στη διαδρομή από το κομμωτήριο στο σπίτι που ακολούθησε ο Πάνος Καλλίτσης το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όπως αναφέρει το protothema. Μέσα από αυτό το υλικό, οι αστυνομικοί θέλουν να δουν εάν υπήρχε κάποιο αυτοκίνητο ή μηχανή που ακολουθούσε τον γνωστό κομμωτή, καθώς και να διαπιστώσουν εάν, πέρα από τους δύο κουκουλοφόρους που περιέγραψαν τα θύματα της επίθεσης, υπάρχουν και συνεργοί. Η αστυνομία, τέλος, δεν αποκλείει τα άτομα που επιτέθηκαν στον διάσημο make up artist να είναι πρόσωπα από το ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, που γνώριζαν πότε τελειώνει τη δουλειά και ότι κουβαλάει τις εισπράξεις μαζί του.

youweekly.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *