Σε συναγερμό οι αεροπορικές εταιρείες οι οποίες επιβάλουν άμεσα την παρουσία δύο ανθρώπων στο πιλοτήριο

1Οι αεροπορικές εταιρείες EasyJet και Air Transat ανακοίνωσαν σήμερα ότι για λόγους ασφαλείας, θα υπάρχουν πλέον πάντα δύο άνθρωποι στα πιλοτήρια των αεροσκαφών τους κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Η βρετανική εταιρεία χαμηλού κόστους ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι από αύριο Παρασκευή, 27η Μαρτίου, «θα αλλάξει η διαδικασία» και θα υπάρχουν διαρκώς δύο μέλη του πληρώματος στο πιλοτήριο. «Η απόφαση αυτή ελήφθη σε συνεργασία με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας», εξήγησε η EasyJet.

Από την πλευρά της, η καναδική αεροπορική εταιρεία Air Transat αποφάσισε και αυτή να επιβάλει την παρουσία δύο προσώπων στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια των πτήσεων όλων των αεροσκαφών της, μετά την αποκάλυψη ότι το Airbus Α320 της γερμανικής Germanwings ενδέχεται να συνετρίβη σκόπιμα στις Άλπεις από τον συγκυβερνήτη του.

«Αποφασίσαμε ότι θα υπάρχουν πάντα δύο άνθρωποι στο πιλοτήριο», ανέφερε η εκπρόσωπος της εταιρείας, Ντέμπι Καμπάνα. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί άμεσα, από αύριο Παρασκευή.

«Όταν ο ένας από τους δύο πιλότους θα βγαίνει από το κόκπιτ, θα μπαίνει στο πιλοτήριο ο διευθυντής πτήσης», (ο επικεφαλής του πληρώματος καμπίνας), εξήγησε η εκπρόσωπος.

Η εταιρεία Air Transat εδρεύει στο Μόντρεαλ και πραγματοποιεί πτήσεις εντός του Καναδά αλλά και προς την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και τις Αντίλλες.

Οι λόγοι για τους οποίους ο Γερμανός συγκυβερνήτης του Α320 το έριξε στις Άλπεις παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστοι, ωστόσο οι ερευνητές και το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας σημειώνουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *