Σε τροχιά συνεδρίου το ΜέΡΑ 25

Ο επικεφαλής του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ενα «συγκλονιστικό επτάμηνο», με κορύφωση τη διεξαγωγή συνεδρίου, υπόσχεται στα στελέχη, στα μέλη και στους εν δυνάμει φίλους του ΜέΡΑ25 ο επικεφαλής του κόμματος Γ. Βαρουφάκης. Θα πρόκειται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, για μια «επτάμηνη κινηματική πορεία προς την κοινωνία που ξεκινά άμεσα». Στόχος είναι κατ’ αρχάς η εγγραφή νέων μελών, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, καθώς και η οργάνωση ομάδων διαλόγου «για τις θέσεις, το καταστατικό και την οργάνωση» του κόμματος. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η σχετική διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 10 Δεκεμβρίου.

Αμέσως μετά και με ορίζοντα την 20ή Φεβρουαρίου, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν περιφερειακές προσυνεδριακές συνδιασκέψεις με στόχο την προετοιμασία «προτάσεων εφ’ όλης της ύλης» που θα κατατεθούν στο 1ο συνέδριο, η διεξαγωγή του οποίου προγραμματίζεται για το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Ο κ. Βαρουφάκης κάνει λόγο για «διαβουλευτικό συνέδριο ΜέΡΑ25» και εξηγεί: «Ονομάζεται “διαβουλευτικό” επειδή στόχο έχει την πραγματική διαβούλευση εκλεγμένων και κληρωτών μελών του κινήματος για την προγραμματική σύγκλιση και τη συν-απόφαση του τρόπου λειτουργίας μας. Εμμένουμε στην ιδέα ότι οι μεγάλες αποφάσεις παίρνονται αμεσοδημοκρατικά, μέσω καθολικής πανευρωπαϊκής ψηφοφορίας, και όχι μέσω εκλεγμένων αντιπροσώπων».

Οι προτάσεις που θα διαμορφωθούν στο συνέδριο, θα τεθούν έτσι σε ηλεκτρονική ψηφοφορία στην οποία θα λάβουν μέρος όλα τα μέλη του ΜέΡΑ25, με την κάλπη να μένει ανοικτή για τουλάχιστον επτά ημέρες. Θα διεξαχθεί εντός του Μαρτίου.

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Βαρουφάκης σε δήλωσή του κάνει λόγο για την ανάγκη άσκησης αντιπολίτευσης «στη λαίλαπα του μνημονιακού λαϊκιστικού δικομματισμού που σήμερα εντείνεται με την αναρρίχηση της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση», ενώ παράλληλα κάνει λόγο και για την «ανάγκη επανασύστασης του ΜέΡΑ25» ως «κόμμα με ρίζες στην κοινωνία και μια πραγματική Φιλική Εταιρεία».

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *