Σκανδάλισαν την Κύπρο οι χρυσοί τρούλοι που δώρισε Ρώσος σε εκκλησία του νησιού – Δείτε φωτογραφίες …

1Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην κυπριακή κοινωνία μετά τα φαντασμαγορικά εγκαίνια των νέων χρυσών τρούλων προερχομένων εκ ρωσικής δωρεάς, για την Μητρόπολη Ταμασού και συγκεκριμένα για ναό που είναι αφιερωμένος στον Απ. Ανδρέα και στη μνήμη πάντων των εν τη Ρωσική Γη διαλαψάντων Αγίων, γράφει το ΒΗΜΑ της Ορθοδοξίας.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως σε μια χώρα όπως η Κύπρος, η οποία μόλις πριν από μικρό χρονικό διάστημα βγήκε από τις μνημονιακές περιπέτειες δεν αρμόζουν τέτοιες υπερβολές που προκαλούν το κοινό αίσθημα.
Η πολυτέλεια και η χλιδή των χρυσών τρούλων έρχονται σε αντίθεση, όπως υποστηρίζουν, με τη διδασκαλία περί ταπεινότητας.

Από τη πλευρά της η Μητρόπολη απλά εξέδωσε μια ευχαριστήρια ανακοίνωση για τη δωρεά και αναφέρει:

Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής επιθυμεί να ευχαριστήσει και δημόσια τον μεγάλο ευεργέτη της Μητρόπολης κ. Βιατσισλάβ Ζαρενκόβ, ο οποίος ανήγειρε με δικά του έξοδα τον πρώτο ρωσικό ορθόδοξο ναό στην περιφέρεια της Μητρόπολής μας, στο Επισκοπειό, που είναι αφιερωμένος στον Απόστολο Ανδρέα και σε όλους τους εν Ρωσία διαλάμψαντες αγίους.
Η τοποθέτηση των τρούλων της εκκλησίας έγινε με κάθε λαμπρότητα χθες 7 Ιουλίου, στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης.
Τον ευχαριστούμε, επίσης, για τη δημιουργία ειδικού θεματικού πάρκου για χρήση από τα ανάπηρα παιδιά της περιοχής, το οποίο θα είναι το πρώτο που λειτουργεί στην περιφέρεια Λευκωσίας και Ταμασού.
Ιδαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον κ. Βιατσισλάβ Ζαρένκοβ, γιατί ανέλαβε τη δωρεάν σίτιση 100 απόρων παιδιών της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.
Ευχόμαστε όπως ο Δωρεοδότης Κύριος χαρίζει κάθε ευλογία και χαρά στο μεγάλο ευεργέτη μας κ. Βιατσισλάβ Ζαρενκόβ.
Δείτε και φωτογραφίες:


.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *