Σκουρτόπουλος: “Πιο εύκολο το επόμενο ματς για τον Γιάννη”

Σκουρτόπουλος: "Πιο εύκολο το επόμενο ματς για τον Γιάννη"

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά από τη νίκη-πρόκριση επί της Νέας Ζηλανδίας, την ώρα που ο Νικ Καλάθης έλεγε ότι η Εθνική δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο.

Κανένας πανηγυρισμός. Μόνο ανακούφιση υπήρχε στις τάξεις της Εθνικής μετά από τη νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας, που την έστειλε στη Σεντζέν για την φάση των 16. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος εξήγησε ότι η Ελλάδα θα πάει για δύο νίκες, απέναντι στην Team USA και την Τσεχία, ενώ ο Νικ Καλάθης υποστήριξε από την πλευρά του ότι αυτή η ομάδα θα φτάσει εκεί που θα την κουβαλήσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΝΑΝΤΖΙΝΓΚ: ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δήλωσε: "Ήταν ένα σκληρό ματς για εμάς, μετά από την ήττα μας από την Βραζιλία. Έπρεπε να κερδίσουμε, μια επικίνδυνη ομάδα που σούταρε πολλά τρίποντα και μπορεί να κάνει τρομερή ζημιά σε κάθε αντίπαλο. Είχαμε τον έλεγχο των ριμπάουντ, όλα όσα χρησιμοποιήσαμε πήγαν καλά, γι’ αυτό και οδηγηθήκαμε σε υψηλό σκορ. Δεν νιώσαμε ότι κινδυνεύσαμε στη διάρκεια του σαρανταλέπτου. Πάμε στους 16 και τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα νέο τουρνουά στη Σεντζέν.

Θα πάμε για να κερδίσουμε και τους δύο αγώνες για να προκριθούμε στα προημιτελικά. Η Τσεχία είναι σοβαρή ομάδα, έπαιξαν ένα καταπληκτικό ματς απέναντι στους Αμερικανούς. Μπορεί να κάνει ζημιά, ενώ η Team USA έχει εξαιρετικό ρόστερ και ακόμη πιο εξαιρετικό προπονητικό stuff. Η κατάσταση με τον Γιάννη είναι μπερδεμένη. Είναι ο σούπερ σταρ, αλλά πρέπει να τον προφυλάξουμε, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα λεπτά του. Απόψε με τα χαμηλά σχήματα ήταν καλό το timing για να τον βάλουμε περισσότερη ώρα, να βρει χώρο πολλές φορές και να πάρει αποφάσεις. Στο επόμενο ματς θα είναι ακόμη καλύτερα για εκείνον, γιατί ξέρει τον τρόπο σκέψης των Αμερικανών".

Ενώ, ο Νικ Καλάθης υποστήριξε: "Ήταν μια καλή νίκη για εμάς, απέναντι σε μια ομάδα μοναδική. Εχει διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, ήταν πολύ πολύ ωραίο ματς. Έκαναν τα πάντα, αλλά στην επίθεση ο Γιάννης μας έβαλε στη σωστή κατεύθυνση, ο Ιωάννης Παπαπέτρου έβαλε μεγάλα τρίποντα, όλοι έπαιξαν καλό μπάσκετ. Είμαστε χαρούμενοι που προκριθήκαμε στον επόμενο γύρο. Εμείς θα φτάσουμε εκεί που θα μας πάει ο Γιάννης, είναι πολύ σημαντικός και στις δύο άκρες του παρκέ. Δεν φοβόμαστε κανέναν, η Team USA είναι η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά. Θα προετοιμαστούμε, το ίδιο θα κάνουμε και για την Τσεχία. Έχουμε δύο δύσκολους αντιπάλους, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε στο τουρνουά. Ο Κόρι Γουέμπστερ έπαιξε απίστευτα, μας πλήγωσε, το ίδιο και ο αδελφός του. Έβαλαν σουτ, για εμένα ήταν πάντα ένας δύσκολος αντίπαλος. Μας πίεσαν όσο περισσότερο γινόταν".

Χενάρε: "Δείξαμε ότι ανήκουμε στο group των 16"

Πραγματικά συντετριμμένος ήταν ο Πολ Χενάρε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Ελλάδα. Ο προπονητής της Νέας Ζηλανδίας είχε αδειάσει από δυνάμεις και συναισθήματα, δήλωσε όμως περήφανος για την προσπάθεια των παικτών του με τον Τομ Αμπερκρόμπι να εξηγεί πως αυτή η αναμέτρηση ήταν ένα καλό μάθημα για το πώς θα μπορέσουν οι Tall Blacks να ανταγωνιστούν τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο ανδρών:

Πολ Χενάρε: "Ήταν μια σκληρή μάχη. Ξεκινήσαμε με ενθουσιασμό και δεν παίξαμε καλά, όμως βρήκαμε συνοχή και παίξαμε καλό μπάσκετ. Είμαι πολύ περήφανος, αντιμετωπίσαμε μια φοβερή ομάδα με τρομερή εμπειρία. Είμαι περήφανος για την πάλη μας, για το γεγονός ότι είχαμε ευκαιρία να κερδίσουμε. Είμαστε απογοητευμένοι που δεν συνεχίζουμε στην φάση των 16, ήταν ο στόχος μας και δεν θα βρεθούμε εκεί. Δείξαμε όμως ότι ανήκουμε εκεί, με την εμφάνισή μας σε αυτούς τους τρεις αγώνες του ομίλου. Είναι πολλή η απογοήτευση. Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει, είμαστε περήφανοι που εκπροσωπούμε τη χώρα μας, έχουμε ακόμη έναν συναρπαστικό γύρο μπροστά μας για τις θέσεις κατάταξης".

Τομ Αμπερκρόμπι: "Είναι προφανής η απογοήτευσή μας. Δεν περίμεναν πολλοί ότι θα κερδίσουμε, εμείς είχαμε όμως πίστη και γι’ αυτό είμαστε απογοητευμένοι. Ήταν ένα δύσκολο ματς, απέναντι σε μια σκληρή ομάδα όπως η Ελλάδα. Θα μάθουμε από αυτό το ματς πως είναι να ανταγωνιζόμαστε powerhouse του αθλήματος, ομάδες όπως η Ελλάδα. Μπορούμε να τις κερδίσουμε, μαρκάραμε τον Γιάννη και αυτό είναι από μόνο του ένα μάθημα".

Photo Credits: FIBA

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *