«Σκόπια 2014»: Το έργο-έκτρωμα καπήλευσης της ελληνικής ιστορίας

1Δεν έχει τελειωμό η πρακτική καπήλευσης της ελληνικής ιστορίας από τα Σκόπια. Οι Σλάβοι κυβερνώντες των Σκοπίων θέλοντας να υποστηρίξουν το ψέμα περι “μακεδονικής καταγωγής” έχουν επιδοθεί σε μια τεράστια σπατάλη για την κατασκευή του θεματικού πάρκου «Σκόπια 2014».

Το πρόγραμμα «Σκόπια 2014» ανακοινώθηκε το 2010 και σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα έργα μπορεί να κοστίσουν ακόμη και ένα δισεκατομμύριο ευρώ, προϋπολογισμός τεράστιος για μια χώρα λίγων εκατομμυρίων με προβληματική οικονομία.
Στην πρωτεύουσα των Σκοπίων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα φαραωνικό σχέδιο κατασκευής 20 «μεγαλοπρεπών» κτηρίων, που περιλαμβάνει μουσεία, θέατρα, μέγαρα μουσικής, ξενοδοχεία, γραφεία, 40 μνημεία και πολλά… αγάλματα, με στόχο να τονωθεί το αίσθημα υπερηφάνειας των Σλάβων -που θέλουν να γίνουν “Μακεδόνες”-για το… ένδοξο παρελθόν τους.
 Έτσι όπως το αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός τους τουλάχιστον, ο Νικολά Γκρουέφσκι, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την άμεμπτη στάση του σχετικά όχι μόνο με το ζήτημα της ονομασίας της χώρας του και της διένεξης με την Ελλάδα, αλλά και της ερμηνείας της πολιτιστικής κληρονομιάς και της «ταυτότητας» του λαού του.
Έως τον Απρίλιο τα χρήματα που είχαν ξοδευτεί έφθαναν τα 208 εκατομμύρια ευρώ.Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ «έχει ξοδέψει τεράστια ποσά για να μετατρέψει την πρωτεύουσα, τα Σκόπια, σε έναν νεο-μπαρόκ αρχιτεκτονικό εφιάλτη», αναφέρει σχετικά το γερμανικό περιοδικό «Spiegel».
Οι 'μακεδονικές γαλέρες', η πιο πρόσφατη προσθήκη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *