Τελευταία Νέα

Σοκαριστικό: Πώς είναι το συκώτι ύστερα από χρόνια κατανάλωσης αλκοόλ

Αμφιβάλλουμε αν υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχει η κατανάλωση αλκοόλ στη γραμμή μας, την υγεία της καρδιάς και του συκωτιού μας. Λίγοι όμως είναι αυτοί που πραγματικά παίρνουν στα σοβαρά τα όσα λένε οι γιατροί. Κι αυτό γιατί καλά τα λόγια, αλλά όταν βλέπεις πραγματικά τη ζημιά που προκαλείς στον οργανισμό σου, σκέφτεσαι και δεύτερη φορά πριν παραγγείλεις εκείνο το τζιν λεμόνι το Σάββατο βράδυ.
Πρόσφατα ανακαλύψαμε στο Youtube ένα κλιπ από την εκπομπή Lifechangers, όπου ο Dr. Drew Pinsky προειδοποιεί τους τηλεθεατές για τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχει η υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών στο συκώτι. Για να κάνει πιο σαφή και πειστικά τα όσα λέει, συγκρίνει ένα υγιές συκώτι με ένα που πάσχει από κίρρωση. Το πρώτο είναι λείο και έχει ένα ομοιόμορφο κοκκινωπό καφέ χρώμα, ενώ το δεύτερο είναι ανομοιόμορφο, γκρι και γεμάτο φθορές.

O Dr. Drew υποστηρίζει ότι το δεύτερο ήπαρ πιθανότατα προήλθε από κάποιον που πέθανε από κίρρωση, προσθέτοντας ότι όταν το συκώτι δεν λειτουργεί σωστά και τα υπόλοιπα όργανα αρχίζουν να παρουσιάζουν προβλήματα. «Το ανοσοποιητικό σύστημα δεν λειτουργεί κανονικά», λέει. «Προκαλείται συμφόρηση αίματος στο ήπαρ και μπορεί να δημιουργηθούν μέχρι και κιρσοί στον οισοφάγο. Δημιουργούνται ρωγμές και μπορεί να αιμορραγήσετε μέχρι θανάτου μέσα σε λίγα λεπτά», εξηγεί.
Η κίρρωση συμβαίνει όταν το ήπαρ τραυματίζεται μόνιμα από μακροχρόνιες βλάβες λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, ηπατίτιδας ή παχυσαρκίας. Αν και τα περιστατικά ποικίλλουν, συνήθως κίρρωση συμβαίνει μετά από 10 χρόνια βαριάς κατανάλωσης αλκοόλ.
Δες όλο το βίντεο:
Labels Άρθρα, Υγεία Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *