ΣΟΚ!!! Η Βρετανία «αλλοιώνει» τον καιρό της Κύπρου

1Με αεροψεκασμούς εμποδίζει τις βροχοπτώσεις για να επιχειρούν με λιακάδα τα μαχητικά της στη Συρία και το Ιράκ

Το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κύπρου και Βρετανίας είναι ο καλός καιρός της Μεγαλονήσου. Κι όμως! Η κυβέρνηση της Κύπρου κατηγορεί τη βρετανική πολεμική αεροπορία για… σαμποτάζ του χειμώνα, προκειμένου τα αεροσκάφη της τύπου Tornado και Typhoon να μπορούν να εκτελούν τις αποστολές τους σε Συρία και Ιράκ με καλοκαιρία.
Ο παράξενος αυτός ισχυρισμός διατυπώθηκε από τον υπουργό Γεωργίας της Κύπρου Νίκο Κουγιάλη, ο οποίος, σύμφωνα με βρετανικά και κυπριακά δημοσιεύματα, ζήτησε τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι αεροσκάφη της RAF πραγματοποιούν αεροψεκασμούς από τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, με σκοπό να αλλοιώσουν το κλίμα και να εμποδίσουν τις βροχοπτώσεις.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε μάλιστα και η επιστολή του υπουργού Γεωργίας προς την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής με τίτλο «Αεροψεκασμοί στην ατμόσφαιρα», στην οποία γίνεται αναφορά στα πολλά παράπονα που έχουν δεχτεί οι κρατικές υπηρεσίες από απλούς πολίτες επί του θέματος.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται:
«Εκ πρώτης όψεως και χωρίς να επιβεβαιώνεται, διαφαίνεται ότι οι ενέργειες αυτές θα μπορούσαν να αλλοιώσουν την κλιματολογία της περιοχής, αφού ενδεχόμενα θα αλλοιωνόταν η σύσταση της γήινης ατμόσφαιρας ή οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται θα μπορούσαν δυνητικά να αλλοίωναν την ικανότητα της ατμόσφαιρας να εκτελέσει συγκεκριμένη διεργασία, για παράδειγμα βροχή».

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρει ότι έχει ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών να επικοινωνήσει με τη διοίκηση των αγγλικών βάσεων και να ενημερώσει σχετικά.

Τέτοιου είδους ισχυρισμοί έχουν ακουστεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, όμως το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει αισθητά, μετά την ασυνήθιστη ξηρασία που επικρατεί αυτόν τον μήνα στη Μεγαλόνησο, παρά τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Κύπρου, της Ελλάδας αλλά και όσων «διαβάζουν» τα μερομήνια για ισχυρές βροχοπτώσεις.

Το βρετανικό υπουργείο Αμυνας, από την πλευρά του, μέσω εκπροσώπου του διαψεύδει τα περί σαμποτάζ του καιρού. «Δεν υπάρχει αλήθεια σε αυτούς τους ισχυρισμούς και ο υπουργός Αμυνας δεν είναι ενήμερος για καμία έρευνα» αναφέρει σε δήλωσή του στη βρετανική «Daily Mail».

Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *