Σοκ και απόγνωση στο Λευκό Οίκο: Αγνωστα στιγμιότυπα από τη στιγμή της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους [photos]

Η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν το πιο τρομακτικό γεγονός της δεκαετίας, δίνοντας το…
έναυσμα για ένα παγκόσμιο κύμα τρομοφοβίας. Τώρα φωτογραφίες που δημοσιεύονται για πρώτη φορά, δείχνουν πώς αντέδρασε ο Λευκός Οίκος και ο τότε πρόεδρος Μπους στο άκουσμα της είδησης.

Σε μία φωτογραφία, ο τότε αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι στηρίζει τα πόδια του πάνω στο γραφείο του, καθώς παρακολουθεί τα δελτία ειδήσεων από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Στη συνέχεια οδηγείται μαζί με την σύζυγό του, σε ένα ασφαλές υπόγειο στο Λευκό Οίκο, ενώ σε άλλη φωτογραφία βγάζει τα γυαλιά του και σφίγγεται σοκαρισμένος

Οι φωτογραφίες δείχνουν τη φρίκη και τον τρόμο του Τσένι και άλλων ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων συμπεριλαμβανομένου και του τότε Προέδρου Τζορτζ Μπους και της Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Κοντολίζα Ράις, του διευθυντή της CIA, Τζορτζ Τένετ και τον Αρχηγό του Επιτελείου Αντριου Καρντ.

Στις φωτογραφίες, ο Μπους μοιάζει τρομοκρατημένος και δαγκώνει τα χείλη του καθώς οδηγείται στο εξαιρετικά ασφαλές υπόγειο καταφύγιο κάτω από την Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, που μπορεί να αντέξει πυρηνικά χτυπήματα και άλλες καταστροφικές επιθέσεις.

Την ημέρα των επιθέσεων, ο πλέον 74χρονος Τσέινι ήταν υπεύθυνος στο Λευκό Οίκο, καθώς ο Μπους βρισκόταν επίσκεψη σε ένα σχολείο στη Σαρασότα της Φλόριντα.

Μάλιστα ο Τσέινι υπερασπίστηκε τις σκληρές τεχνικές ανάκρισης που χρησιμοποιούνται από τη CIA στον απόηχο των επιθέσεων, οι οποίες περιλάμβαναν τον εικονικό πνιγμό του ιθύνοντα νου της επίθεσης Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ συνολικά 183 φορές.

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες λήφθηκαν από τον προσωπικό φωτογράφο του Τσέινι και μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν στα κεντρικά αρχεία.

Η πιο συγκλονιστική ίσως από όλες είναι η στιγμή που ο Μπους, που βρίσκεται στο σχολείο στη Φλόριντα, ενημερώνεται από τον Αντριου Καρντ για την επίθεση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *