Στα χέρια του Μαρινάκη η Νότιγχαμ!

1Το «πράσινο φως» ήρθε από την Αγγλία και η Νότιγχαμ περνάει στα χέρια του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού!

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αγγλία η ανεξάρτητη αρχή που περνάει από έλεγχο τους υποψήφιους αγοραστές αγγλικών ομάδων έδωσε το πράσινο φως για την εξαγορά της Νότιγχαμ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη!

Το αποκαλούν «Fit and proper person test» και είναι η ασφαλιστική δικλείδα που έχει βάλει το αγγλικό ποδόσφαιρο, ώστε να περνάει από εξονυχιστικό έλεγχο κάθε παράγοντα που θέλει να «τρέξει» ή να αγοράσει ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ.

Με λίγα λόγια είναι ένας έλεγχος που διεξάγει μία ανεξάρτητη αρχή εμπειρογνωμόνων η οποία γνωμοδοτεί αν κάποιος έχει τα απαραίτητα προσόντα (νομικά, οικονομικά, ακόμα και από θέμα υγείας) για να αποκτήσει ομάδα στην αγγλική Championship και την Premier League (εκεί τα κριτήρια είναι πολύ πιο αυστηρά και ο έλεγχος ακόμα πιο εξονυχιστικός).

Τα αποτελέσματα αυτού του τεστ ήταν το τελευταίο εμπόδιο στην εξαγορά της Νότιγχαμ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες από την Αγγλία ξεπεράστηκε. Η γνωμοδότηση ήταν θετική, κάτι που σημαίνει πράσινο φως για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Νότιγχαμ Φόρεστ στον Έλληνα εφοπλιστή.

Όπως μας μετέφεραν χαρακτηριστικά από την Αγγλία το μόνο που μένει για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία είναι κάποια… formalities (τυπικότητες), που αφορούν τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν τις υπογραφές για την οριστική μεταβίβαση των μετοχών και από έγκυρα χείλη εκφράστηκε οι επίσημες ανακοινώσεις έρχονται πολύ σύντομα.

Όχι μόνο για το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά και για το θέμα του προπονητή (θα είναι ένας εκ των Ισπανών Μίτσελ, Βίκτορ ή Ζουλέν Λοπετέγκι), αλλά και των πρώτων μεταγραφών μία εκ των οποίων θα είναι κατά πάσα βεβαιότητα ο Απόστολος Βέλλιος.

Ο νυν μεγαλομέτοχος Φαούαζ Αλ-Χασαουί θα συνεχίσει να συμμετέχει στην μετοχική σύνθεση του συλλόγου με σαφώς μικρότερο ποσοστό και πάντα στο πλευρό της νέας ιδιοκτησίας, σε μία επιχειρηματική συμφωνία υψηλού επιχειρηματικού ρίσκου από την πλευρά του Έλληνα εφοπλιστή (η Νότιγχαμ είναι μία ομάδα που παρουσιάζει αρνητικούς ισολογισμούς εδώ και 10 συνεχόμενα χρόνια, αλλά και χρέη που αγγίζουν τα 70 εκατομμύρια λίρες), η οποία όμως χαρακτηρίζεται από ειδικούς ως… bargain (ευκαιρία) λόγω του απόλυτα λογικού ποσού της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, του ισχυρού brand-name του συλλόγου (μιλάμε για σύλλογο με δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών στην τροπαιοθήκη του), αλλά και του δέλεαρ της ανόδου στην Premier League, που αν επιτευχθεί μπορεί να εκτοξεύσει οικονομικά τον σύλλογο, αφού τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

bankasport.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *