Στεφανάκος: Ο άνθρωπος που έδειρε τον Άκη Τσοχατζόπουλο πίσω από τα σίδερα της φυλακής

1Η είδηση του άγριου ξυλοδαρμού του πρώην υπουργού και καταδικασθείς για τις μίζες στα εξοπλιστικά, Άκη Τσοχατζόπουλου μπορεί μεν να σοκάρει αλλά αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων γίνονται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής μεταξύ των κρατουμένων, εκεί όπου επικρατούν άγραφοι νόμοι, που σπάνια βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Ο άνθρωπος που ξέσπασε κατά 77χρονου Άκη, είναι όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Έθνους, ο Βασίλης Στεφανάκος, ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης, μεταξύ άλλων και για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε το 2006 ο Αλκέτ Ριζάι στο Περιστέρι.
To who is who του B.Στεφανάκου
Ο έγκλειστος βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος, ο φερόμενος «αρχηγός της Greek Mafia», ο «φίλος των Πυρήνων», όπως τον έχουν χαρακτηρίσει κατά καιρούς οι διωκτικές αρχές, έχει πλούσιο “βιογραφικό”. Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης, πριν τον συλλάβουν τελικά τον Ιανουάριο του 2008: το ένα για την ηθική αυτουργία των Κώστα Κουτελιέρη και Γιάννη Κάτσιου (26/08/2006) στο Περιστέρι και το άλλο για την απόδραση των Αλκέτ Ριζάι (φυσικού αυτουργού της δολοφονίας) και Βασίλη Παλαιοκώστα (04/06/2006) με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό. Παράλληλα, σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για σύσταση και συμμορία, εκβιάσεις και επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Τελευταία καταδίκη του ήταν στις 14 Δεκεμβρίου 2006 (σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για τη μεγάλη υπόθεση με τους 44 κατηγορούμενους για προστασία και λαθρεμπόριο που πιάστηκαν το 2002).
Δείτε τι είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του (Έθνος της Κυριακής 2/2/2014)
Τι λέει για τον Χ. Ξηρό…
Είναι φίλος μου και εύχομαι να είναι γε­ρός και να ζήσει πολλά χρόνια. Και επειδή είναι μακρόβιοι αυτοί οι Ικα­ριώτες, πιστεύω ότι θα μας θάψει όλους
…για τον Γιωτόπουλο…
Είναι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος, βασανισμένος τόσα χρόνια στην απομόνωση, είναι κατανοητό να του επιτρέπονται στιγμές αδυναμίας
…και τους Χρυσαυγίτες
Οι μαϊμούδες της Χρυσής Αυγής ψάχνουν γνωστούς στις φυλακές για να μην τους διακορεύσουν
Για τα μελη των «πυρηνων της φωτιας»
Χαίρομαι να κουβεντιάζω μαζί τους και να κάνω παρέα στη φυλακή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *