Στην τέταρτη θέση στις παγκόσμιες αποστολές smartphones η Apple

Στην τέταρτη θέση στις παγκόσμιες αποστολές smartphones η Apple

Δείτε ακόμα

  • Το Apple Airplay2 διαθέσιμο στις τηλεοράσεις με ThinQ AI της LG Electronics 02/08 10:48
  • Η Apple εξαγοράζει το μεγαλύτερο μέρος του τομέα κατασκευής modem της Intel 26/07 14:43

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η εταιρεία έρευνας αγοράς IHS Markit, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου οι πωλήσεις του iPhone σημείωσαν πτώση.

To ZD Net συνδέει το γεγονός των μειωμένων πωλήσεων του iPhone με την απόφαση της Apple να μην αποκαλύπτει τις πωλήσεις των μονάδων του iPhone, ειδικά αφότου έχει ξεκινήσει να παρατηρείται η εν λόγω πτώση των πωλήσεων στο smartphone της Apple. Τα στοιχεία από την αγορά κάνουν λόγο για αποστολές 35,3 εκατομμυρίων μονάδων iPhone κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του έτους, στοιχείο που πιστοποιεί μία πτώση της τάξης του 14.6% σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο της περασμένης χρονιάς.

Εάν κοιτάξει κανείς την κατάταξη των εταιρειών σε επίπεδο αποστολών συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο, η Apple βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση, με τις Samsung, Huawei, Oppo να φιγουράρουν στην πρώτη τριάδα, ενώ πολύ κοντά στα νούμερα της Apple φαίνεται να κινείται και η Xiaomi. Δεν είναι λίγοι οι οικονομικοί αναλυτές που εκτιμούν ότι η πτώση των αποστολών iPhone θα συνεχιστούν για την Apple και στα επερχόμενα οικονομικά τρίμηνα.

Το ερώτημα που παραμένει είναι κατά πόσο μπορεί η Apple να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα τις πηγές εσόδων της, κάτι που δεν αποκλείεται να την οδηγήσει στο να ενισχύσει περαιτέρω το πεδίο των υπηρεσιών, ή τις ροές περιεχομένου, από τις οποίες δεν αποκλείεται να προκύψουν κέρδη που αυτή τη στιγμή κινούνται χαμηλότερα από τη δυναμική τους.

Σε κάθε περίπτωση, η οικονομική απόδοση της Apple -συνολικά ως εταιρείας- δεν ήταν κακή για το τρίτο τρίμηνο του έτους, όπως αποτυπώνεται στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας. Η απόδοση της αμερικανικής εταιρείας στην Κίνα ήταν ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες που θεωρούνται ότι έχουν βοηθήσει τη συνολική πορεία της Apple. Όλα δείχνουν ότι θα πρέπει η Apple να ταράξει τα νερά με ένα νέο μοντέλο smartphone προκειμένου να κεντρίσει και πάλι το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *