Στον Κόκκαλη η μερίδα του λέοντος από τα hot spots

1Επικράτησε σε διαγωνισμό εξπρές για τα containersπου θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες

Η εταιρεία Intrakat συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη, πήρε την μερίδα του λέοντος στον διαγωνισμό για την προμήθεια οικίσκων για τους πρόσφυγες.

Στον διαγωνισμό που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες για τα containers των προσφύγων, η Intrakat αναδείχθηκε μεταξύ των τεσσάρων νικητριών που ανέλαβαν να προμηθεύσουν 769 οικίσκους, επιφανείας 25 τετραγωνικών μέτρων ο καθένας. Μάλιστα η Intrakat ανέλαβε τους 359 από αυτούς, με την Glassart να προμηθεύει 180, την Ευρωεμπορική 180, και την ΝΕΟΚΑΤ 50.

Tο ποσό που έχει προϋπολογιστεί ανέρχεται στα 14,145 εκατ. ευρώ, και η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε διεθνή διαγωνισμό, αλλά προσκάλεσε 7 εταιρίες για να καταθέσουν προσφορές. Στην προκήρυξη αναφέρεται πως λόγω του εξαιρετικά σύντομου χρόνου που ορίζεται για την προμήθεια και παράδοση των οικίσκων, δεν είναι εφικτή η τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοικτές, κλειστές ή με διαπραγμάτευση με δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού διαδικασίες που προβλέπονται από το Π.δ. 60/2007.

Η προκήρυξη έγινε στις 23:10 την 1η Φεβρουαρίου 2016, ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 08:00 το πρωί της 2ας Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 17:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Συγκεκριμένα οι εταιρείες που προσκλήθηκαν να καταθέσουν προσφορές , όπως φαίνεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού είναι οι GLASSART AE, KMS BUILDINGS ΑΕ, NESTOR C.M.C. ΑΕ , ΕΥΡΩΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΒΕΕ, ΝΕΟΚΑΤ ΑΕ, INTRAKAT ΑΕ και ΒΗΜΚΑ ΕΠΕ.

Έτσι μέσα σε μια μόλις ημέρα, αναδείχθηκαν οι νικητές και σύμφωνα με τα αποτελέσματα το δημόσιο θα πρέπει να πληρώσει 9.650 ευρώ για κάθε κοντέινερ, χωρίς τον ΦΠΑ.

aek365.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *