ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΕΝΤΑΣΗ! Τουρκική «θηλιά» γύρω από ελληνικά νησιά

Κατεβάζουν το αεροπλανοφόρο «Τρούμαν» οι ΗΠΑ – Απαντούν με «Καταιγίδα» οι ΕΔ
Μπαράζ τουρκικών ασκήσεων στο Αιγαίο και μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων όχι μόνο από την Τουρκία, αλλά και από την Ελλάδα και το ΝΑΤΟ. Σήμερα οι Τούρκοι ξεκινούν την μεγάλη
αποβατική άσκηση «Εφες» ακριβώς απέναντι από την Χίο, η οποία προσομοιάζει σε απόβαση κατάληψης ελληνικού νησιού. Άλλωστε οι αποβατικές ενέργειες της Άγκυρας δεν θα μπορούσα να έχουν άλλον στόχο πέραν της Ελλάδας και των νησιών της στο Αιγαίο.
Υπάρχει λοιπόν στην περιοχή μεγάλη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων από την Τουρκία. Δεν περιορίζεται όμως η τουρκική δραστηριότητα απέναντι από την Χίο, αλλά και σε άλλα σημεία του Αιγαίου, αφού ταυτόχρονα η γειτονική χώρα ξεκινάει και την άσκηση Beyaz Firtina. Η τουρκική προπαγάνδα έχει φτάσει στο «κόκκινο»και η εικόνα που επιχειρείται να περάσει είναι ότι η Άγκυρα εγκλωβίζει τα νησιά του Αιγαίου και επιδιώκει τον ναυτικό αποκλεισμό τους με επιθετικές ενέργειες.
Συνολικά 15 αποβατικά, δυο ναρκοθηρευτικά, ένα πετρελαιοφόρο έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή του κόλπου Σίγκατσικ, στο ακρωτήριο Ντογκάνμπεϋ, ενώ ταυτόχρονα δυο με τρεις μονάδες είναι απλωμένες στον κόλπο της Εφέσσου. Στόχος η παροχή μακράς προστασίας στα αποβατικά που πραγματοποιούν τις ασκήσεις. Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως το ελληνικό σύστημα επιτήρησης μαζί με τις μονάδες του Ελληνικού Στόλου θα έχουν την απόλυτο πλεονέκτημα.
Η άσκηση «Εφες» περιλαμβάνει τη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων στις οποίες δίνεται μεγάλη έμφαση στον νυχτερινό αγώνα. Σχεδιάζεται από τους επιτελείς του EMOGK, του στρατηγείου δηλαδή της Διακλαδικής Δύναμης Αιγαίου Ειδικής Αποστολής. Labels Άρθρα, Ξυπνήστε Ρε Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *