Στο σφυρί το αυθεντικό πρωτότυπο του PlayStation που ανέπτυξαν Sony και Nintendo

Στο σφυρί το αυθεντικό πρωτότυπο του PlayStation που ανέπτυξαν Sony και Nintendo

Το αυθεντικό πρωτότυπο του PlayStation θα πωληθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο σε δημοπρασία μέσω του Οίκου Heritage Auctions.

Η πιθανώς πιο σπάνια κονσόλα παιχνιδιού, συνεργατική προσπάθεια της Nintendo και της Sony, αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1980 και θεωρείται η καλύτερη των θρύλων των video games, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οίκου.

Γνωστή ως «Play Station», η κονσόλα ήταν ένα πρωτότυπο μηχάνημα που μπορούσε να παίξει τόσο παιχνίδια από κασέτα NES όσο και παιχνίδια από CD. Σκοπός της ήταν η σύμπραξη της Sony με την Nintendo, προτού η δεύτερη αποχωρήσει από τη συμφωνία. Στη συνέχεια, η Sony δημιούργησε τη δική της αποκλειστική κονσόλα PlayStation το 1994.

Η συγκεκριμένη κονσόλα που δημοπρατείται από τον Οίκο Heritage Auctions ανήκει στον Τέρι Ντίμπολντ, ο οποίος εντόπισε τυχαία το σπάνιο πρωτότυπο σε δημοπρασία σε ένα σωρό «παλιά πράγματα» και το αγόρασε έναντι 75 δολαρίων. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν απέρριψε το ποσό των 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων από νορβηγό συλλέκτη.

Πρόκειται για το τελευταίο Play Station στην κατοχή ιδιώτη και κανείς δεν έχει ιδέα πόσο θα αγοραστεί καθώς στην επικείμενη δημοπρασία η τιμή πώλησης θα αποφασιστεί εκ νέου.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *