Στο σφυρί 170 έργα τέχνης από τη συλλογή του Τζορτζ Μάικλ

Στο σφυρί 170 έργα τέχνης από τη συλλογή του Τζορτζ Μάικλ

Έως και τα 1,75 εκατομμύρια ευρώ φτάνει η αξία τους

Περισσότερα από 170 έργα τέχνης από την προσωπική συλλογή του Τζορτζ Μάικλ βγαίνουν σε online δημοπρασία από σήμερα, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς που ο αξέχαστος τραγουδιστής και τραγουδοποιός είχε υποστηρίξει στη διάρκεια της ζωής του.

Η συλλογή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα των σύγχρονων Βρετανών καλλιτεχνών Ντέιμιεν Χιρστ, Σάρα Λούκας και Μάικλ Κρεγκ-Μάρτιν.

Τα αντικείμενα από τη συλλογή του Τζορτζ Μάικλ θα εκτίθενται επίσης δημόσια για την επόμενη εβδομάδα από τον οίκο Christie’s, που διενεργεί τη δημοπρασία. Οι εκτιμήσεις του οίκου για την αξία των έργων που δημοπρατούνται κυμαίνονται από τα 465 ευρώ έως τα 1,75 εκατομμύρια ευρώ.

«Το όνομα του Τζορτζ Μάικλ έχει απήχηση σε οπαδούς ανά τον κόσμο και αποκαλύπτει ένα πρωτοπόρο δημιουργικό ταλέντο», δήλωσε η Πάολα Σαρατσίνο Φέντι, υποδιευθύντρια και ειδική στη σύγχρονη τέχνη του οίκου Christie’s στο Λονδίνο, προσθέτοντας: «Η Συλλογή Τζορτζ Μάικλ αντανακλά αυτό το επαναστατικό πνεύμα στη δυναμική του ομάδα καλλιτεχνών και την αφοσίωση στις τέχνες».

Η διαδικτυακή δημοπρασία θα διαρκέσει έως τις 15 Μαρτίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μία παραδοσιακή δημοπρασία στις 14 Μαρτίου.

Πηγή άρθρου – newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *