Στο 13% μειώνεται ο ΦΠΑ για τα προϊόντα καφέ στο ράφι

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στο 13% μειώνεται ο ΦΠΑ στα προϊόντα του καφέ στο ράφι, στο τσάι και στο ματέ, καθώς επίσης και στα παρασκευάσματα λαχανικών, καρπών και φρούτων, τα εκχυλίσματα, αποστάγματα και τα συμπυκνώματα καφέ, σύμφωνα με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σύμφωνα με αυτές:

-Μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ στα προϊόντα του καφέ στο ράφι, στο τσάι και στο ματέ, επίσης στα παρασκευάσματα λαχανικών, καρπών και φρούτων, τα εκχυλίσματα, αποστάγματα και συμπυκνώματα καφέ.

– Μειώνεται επίσης ο ΦΠΑ στην τηλεθέρμανση από το 13% στο 6%

– Αυξάνονται για τα Νομικά Πρόσωπα οι δόσεις σε 24 (για την πρώτη κατηγορία) από 18 και (για τη δεύτερη κατηγορία) σε 36 από 30. Παραμένει η δυνατότητα αποπληρωμής τους όπως ίσχυε και με την προηγούμενη ρύθμιση.

Σύμφωνα με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις για επιχειρήσεις οι οποίες ρυθμίζουν τις οφειλές τους σε έως 24 δόσεις παρέχεται απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής σε ποσοστό :

– 100% εφόσον εξοφλούνται εφάπαξ

– 70% για εξόφληση σε 7 έως και 12 μηνιαίες δόσεις

– 40% για εξόφληση από 13 έως και 18 μηνιαίες δόσεις και

– 20% για εξόφληση από 19 έως και 22 μηνιαίες δόσεις

Στην περίπτωση φόρων από έκτακτη αιτία, η δυνατότητα εξόφλησης σε έως 36 δόσεις συνοδεύεται από απαλλαγή τόκων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής σε ποσοστό:

-100% για εφάπαξ εξόφληση

-85% για 2 έως 6 δόσεις

-70% για 7 έως και 12 μηνιαίες δόσεις

-60% για 13 έως 18 δόσεις

-40% για εξόφληση σε 19 έως 24 μηνιαίες δόσεις και

-20% για 25 έως και 30 μηνιαίες δόσεις.

Σε περίπτωση όπου υφίστανται οφειλές τους ίδιου οφειλέτη που μπορούν να ρυθμίζονται άλλες σε έως 24 και άλλες σε έως 36 μηνιαίες δόσεις, αυτές ρυθμίζονται διακριτά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *