Στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Σενζέν, στην πόλη όπου θα παίξει η Ελλάδα στην 2η φάση

Στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Σενζέν, στην πόλη όπου θα παίξει η Ελλάδα στην 2η φάση

Το Παγκόσμιο Κύπελλο πλησιάζει αλλά στην Σενζέν, μία από τις οκτώ πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες, η εικόνα θυμίζει εμπόλεμη ζώνη (VIDEOS).

Απομένουν 18 ημέρες για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κίνα, ωστόσο το Πεκίνο έχει άλλα προβλήματα τις τελευταίες ημέρες. Προβλήματα που δεν αποκλείεται να επηρεάσουν ακόμα και την διεξαγωγή της διοργάνωσης, καθώς από το βράδυ της Δευτέρας (12/8) εκατοντάδες οχήματα του κινεζικού στρατού έχουν εγκατασταθεί στην Σενζέν, μία από τις οκτώ πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκεί, μάλιστα, θα παίξει καλών εχόντων των πραγμάτων και η Ελλάδα στην 2η φάση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα στρατεύματα βρίσκονται στην περιοχή ως επίδειξη δύναμης προς τους διαδηλωτές του γειτονικού Χονγκ Κονγκ (απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα), οι οποίοι έχουν παραλύσει εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες τις εναέριες και επίγειες συγκοινωνίες του κρατιδίου λόγω των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, στις οποίες συμμετέχουν πάνω από 2.300 πολίτες.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στις αρχές Ιουνίου, με αφορμή ένα νομοσχέδιο που προβλέπει την έκδοση στην Κίνα των πολιτών του Χονγκ Κονγκ οι οποίοι αντιτίθενται στην πολιτική του Πεκίνου. Η ένταση κλιμακώθηκε όμως πριν από μία εβδομάδα, όταν η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ προειδοποίησε ότι η πόλη βρίσκεται στα όρια μιας "εξαιρετικά επικίνδυνης κατάστασης" που θέτει υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία της Κίνας.

Ακολούθησαν βίαιες συγκρούσεις στους δρόμους μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, ενώ παράλληλα κηρύχθηκε γενική απεργία που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στο δίκτυο μεταφορών του κρατιδίου. Το τελευταίο επεισόδιο έλαβε χώρα την Δευτέρα (12/8), όταν περίπου 5.000 διαδηλωτές εισέβαλαν στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, καταγγέλλοντας υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία στην διαδήλωση της Κυριακής (11/8). Περίπου 200 πτήσεις ματαιώθηκαν.

Το κρατίδιο του Χονγκ Κονγκ βιώνει την σοβαρότερη πολιτική του κρίση από τότε που πέρασε στην κυριαρχία της Κίνας το 1997. Από τις 9 Ιουνίου έχουν συλληφθεί πάνω από 420 άνθρωποι ενώ έχει γίνει χρήση τουλάχιστον 1.000 δακρυγόνων και περίπου 160 πλαστικών σφαιρών στις διαδηλώσεις.

Disturbing video taken in #Shenzhen just across the boarder with #HongKong. Something extraordinarily bad is about happen. #China #HongKongProtests #Democracy #SaveHongKong pic.twitter.com/Gad5R5HVZL

— Alexandre Krauss (@AlexandreKrausz) August 12, 2019

Another clear capture of a Chinese military column entering the #Shenzhen Bay Sports Centre, pinpointing this location as a potential military operation HQ, just 25km from #HongKong. #China #HongKongProtests #Democracy pic.twitter.com/34hODVgwbq

— Alexandre Krauss (@AlexandreKrausz) August 12, 2019

The military column entered #Shenzhen this morning with morning. The Chinese military operation in allegedly parked in the Shenzhen Bay Sports Center. #HongKongProtests #HongKong #China #Democracy pic.twitter.com/ajEKoe2548

— Alexandre Krauss (@AlexandreKrausz) August 12, 2019

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *