«Στροφή» της Uber σε ηλεκτρικά σκούτερ και e-bikes αντί αυτοκινήτων

«Στροφή» της Uber σε ηλεκτρικά σκούτερ και e-bikes αντί αυτοκινήτων

REUTERS/Tyrone Siu

Δείτε ακόμα

  • Uber: Ευρεσιτεχνία χρήσης τεχνητής νοημοσύνης για εντοπισμό επιβατών υπό την επήρεια αλκοόλ 14/06 21:21
  • Κολοσσιαία παραβίαση δεδομένων απέκρυψε η Uber 22/11/2017 16:05

Η Uber σχεδιάζει να εστιάσει περισσότερο στα ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατά της για μικρότερης απόστασης διαδρομές, στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Νταρά Χοσροβσάχι.

Όπως είπε στους Financial Times ο CEO της γνωστής εφαρμογής ride-hailing, υπάρχουν πολλά είδη μεταφοράς που είναι πιο κατάλληλα από τα αυτοκίνητα για ταξίδια εντός της πόλης- ακόμα και αν κάτι τέτοιο έχει ως επίπτωση τη μείωση των εσόδων για τους οδηγούς της εταιρείας. Ο Χοσροβσάχι παραδέχτηκε ότι, βραχυπρόθεσμα, αυτό θα αποτελούσε οικονομικό πλήγμα για την εταιρεία- που είχε ζημίες ύψους 4,5 δισ. δολαρίων πέρυσι- ωστόσο τόνισε πως οι επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν ότι οι απώλειες βραχυπτόθεσμα είναι απαραίτητες για την επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων, και ένας από αυτούς είναι η μετάβαση από τα αυτοκίνητα σε άλλα μέσα για τα κέντρα των πόλεων. «Κατά την ώρα αιχμής, είναι πολύ λιγότερο αποδοτικό το να χρησιμοποιείται ένας όγκος μετάλλου ενός τόνου για να μεταφερθεί δέκα τετράγωνα ένα άτομο» είπε χαρακτηριστικά.

EURONEWS Στροφή της Uber σε ποδήλατα και σκούτερ

Η Uber είχε εισάγει για πρώτη φορά e-bikes (ηλεκτρικά ποδήλατα) στην εφαρμογή της τον Φεβρουάριο, και είχε αγοράσει την εταιρεία bike-sharing Jump για 200 εκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο. Ποδήλατα της Jump είναι διαθέσιμα σε οκτώ αμερικανικές πόλεις, περιλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, της Ουάσινγκτον και του Ντένβερ, και σύντομα θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται και στο Βερολίνο. Ακόμη, ο Χοσροβσάχι, που ανέλαβε καθήκοντα πριν έναν χρόνο, έχει κλείσει συμφωνίες με τη Lime, μια εταιρεία ηλεκτρικών σκούτερ, και τη Masabi, μια εφαρμογή με έδρα στο Λονδίνο που παρέχει εισιτήρια μέσω φορητών συσκευών για μέσα μαζικής μεταφοράς. Ακόμη, η εταιρεία επεκτείνεται και σε άλλους τομείς, όπως το delivery φαγητού κ.α.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *