Συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας θα υποδείξουν στον γαλλικό στρατό τις απειλές του μέλλοντος

Συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας θα υποδείξουν στον γαλλικό στρατό τις απειλές του μέλλοντος

www.defense.gouv.fr

Ο γαλλικός στρατός θα δημιουργήσει μια ομάδα συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας, που θα αναλάβουν να υποδείξουν τις απειλές του μέλλοντος, σύμφωνα με το BBC.

Σε νέα αναφορά της Agence Innovation Defence σημειώνεται πως στους ειδικούς αυτούς θα ανατεθεί να προτείνουν σενάρια προβλημάτων και απειλών τα οποία οι σχεδιαστές των ενόπλων δυνάμεων ενδεχομένως να μην φαντάζονται. Όπως υπογραμμίζεται στην αναφορά αυτή, η δουλειά της ομάδας αυτής θα είναι εξαιρετικά εμπιστευτική και ιδιαίτερα σημαντική στη μάχη κατά «κακόβουλων στοιχείων».

Η ομάδα θα αποτελείται από τέσσερις ή πέντε συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας, από τους οποίους αναμένεται να σκεφτούν πιο δημιουργικά από τους «παραδοσιακούς» ειδικούς του στρατού και να προβλέψουν πώς τρομοκρατικές οργανώσεις ή ξένες χώρες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν προηγμένες τεχνολογίες.

Γενικότερα μιλώντας, η Γαλλία εμφανίζεται να καταβάλλει προσπάθειες να ανανεώσει/ εκσυγχρονίσει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το θέμα της άμυνας: Πέρα από την πρόσφατη επίδειξη ιπτάμενης «σανίδας»/ hoverboard στη στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Βασίλης στο Παρίσι, παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και ένα φουτουριστικής εμφάνισης όπλο παρεμβολών με μικροκύματα, το Nerod F5, σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση drones. Επίσης, υπάρχουν σχέδια για αποστολή ρομπότ προς υποστήριξη των γαλλικών στρατευμάτων που επιχειρούν στο Μάλι, με πειράματα να είναι ήδη σε εξέλιξη.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *