Συνάντηση Γκιρτζίκη-Στράτου-Γκρούτση-Σαραϊδάρη για επιδιαιτητή!

1Την ώρα που όλα δείχνουν πως πάμε για σέντρα στη Σούπερ Λίγκα το προσεχές σαββατοκύριακο, οι αρμόδιοι φορείς θέλουν να «τελειώνουν» και με το θέμα του επιδιαιτητή, το οποίο είναι αλήθεια πως μέχρι στιγμής αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας θα συναντηθούν οι Γιώργος Γκιρτζίκης, Γιώργος Στράτος, Δημήτρης Σαραϊδάρης (εκπρόσωπος της Λίγκας στο τρίο του ισπανικού μοντέλου) και Δημήτρης Γκρούτσης (εκπρόσωπος της ΕΠΟ στο τρίο του ισπανικού μοντέλου), προκειμένου να ξεπεράσουν τα όποια εμπόδια υπήρχαν ως τώρα και να προχωρήσουν σε ορισμό επιδιαιτητή.

Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, γιατί ανάμεσα σε Λίγκα και ΕΠΟ υπάρχουν διαφορές και χάσμα, το οποίο ουδείς γνωρίζει αν υπάρχει θέληση και διάθεση να γεφυρωθεί με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Για παράδειγμα, η πλευρά του συνεταιρισμού έχει κάνει σαφές πως «εμείς δεν θέλουμε επιδιαιτητή από τη λίστα παρατηρητών της UEFA», αφού είναι γνωστό πως εκεί υπάρχουν οι «εκλεκτοί» της ομοσπονδίας. Οι άνθρωποι της Λίγκας έχουν διαμηνύσει με κάθε τρόπο πως θέλουν κάποιον πρώην διεθνή διαιτητή, εγνωσμένης αξιοπιστίας και δυνατοτήτων. Ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα αναλάβει αυτό το ρόλο. Από την άλλη, στην ομοσπονδία τονίζουν σε κάθε ευκαιρία πως η επιλογή αυτού του ανθρώπου θα πρέπει να γίνει από την προαναφερθείσα λίστα…

Ποιος, λοιπόν, θα κάνει πίσω στο συγκεκριμένο κομμάτι; Και αν τυχόν η Λίγκα ρίξει νερό στο κρασί της, τότε ποια θα είναι η αντίδραση των ΠΑΕ και δη των «συμμάχων», οι οποίοι έχουν ασκήσει «βέτο» για ραγδαίες αλλαγές στο θέμα της διαιτησίας, διαφορετικά δεν σκοπεύουν να κατέβουν σε ένα πρωτάθλημα με… σημαδεμένη τράπουλα.

Ένας δεύτερος «αστερίσκος», εξίσου σημαντικός είναι η… πιλάλα που φαίνεται πως έχει πιάσει τους αρμόδιους φορείς για να ορίσουν επιδιαιτητή, χωρίς την «έγκριση» της FIFA. Υπενθυμίζεται πως προ ημερών αναβλήθηκε η συνάντηση για τη διαιτησία ανάμεσα στην ΕΠΟ, τις 16 ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας και την παγκόσμια ομοσπονδία, ενώ πλέον μοιάζει πολύ πιθανό ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης να έρθει στην χώρα μας ξανά, πιθανότατα, την Πέμπτη.

Κι αυτό γιατί ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης φέρεται έτοιμος να ανταποκριθεί στην επιστολή του εκπροσώπου της FIFA και να του στείλει πρόσκληση για νέο «ραντεβού», όπου θα τεθεί επί τάπητος το όλο θέμα. Άλλωστε, επιβάλλεται να βγει… λευκός καπνός, να υπάρξει πλήρης συμφωνία και ταύτιση απόψεων, για να προχωρήσουμε με τους καλύτερους οιωνούς σε ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα, με «καθαρούς» ανθρώπους και μια κοινά αποδεκτή λύση στη διαιτησία.

Ακόμα κι αν δεν βγαίνουν τα χρονικά «κουκιά» για ορισμό επιδιαιτητή, αφότου έρθει Ελλάδα ο Κουτσοκούμνης την Πέμπτη (είπαμε νωρίτερα εφόσον ανταποκριθεί οριστικά ο Γκιρτζίκης) και ενόψει της επικείμενης έναρξης του πρωταθλήματος το σαββατοκύριακο, τότε μια «υπηρεσιακή» λύση θα ήταν οι δύο εκπρόσωποι της Λίγκας και της ΕΠΟ στο ισπανικό μοντέλο (Σαραϊδάρης και Γκρούτσης αντίστοιχα) να ορίσουν διαιτητές για την πρεμιέρα.

Ακόμα κι αν δεν υπάρξει «αναμονή» για τον ερχομό της FIFA στην Ελλάδα, ακόμα κι αν την Δευτέρα οι τέσσερις άνδρες δεν «δώσουν τα χέρια», τότε και πάλι θα μπορούσε ως προσωρινή λύση για την 1η αγωνιστική, να γίνει ο ορισμός διαιτητών από τους Σαραϊδάρη και Γκρούτση. Και από ‘κει και πέρα, με την παγκόσμια ομοσπονδία να αναλαμβάνει δράση, να τεθεί κανονικά σε εφαρμογή όλο το πλάνο, με τους «σωστούς» ανθρώπους για ένα καθαρό ποδόσφαιρο, όπως επιδιώκει όλη η κοινή γνώμη.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *