Συνάντηση Μητσοτάκη – Λε Μερ με επίκεντρο την οικονομία

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρινό Λε Μερ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε χθες ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρινό Λε Μερ, ενόψει της επικείμενη επίσκεψης του πρώτου στο Παρίσι, και στο επίκεντρο βρέθηκε ο οικονομικός σχεδιασμός της νέας κυβέρνησης.

Αναλυτικά, στη συνάντηση, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο που δημιουργεί η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και οι προοπτικές ανάπτυξης στην Ευρώπη.

«Πολύ καλή η συνομιλία με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το μέλλον της Ευρωζώνης και την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και χρηματοοικονομικής σχέσης μας», σχολίασε ο Γάλλος υπουργός με ανάρτησή του στο Τwitter.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Γάλλου υπουργού με τον Ελληνα ομόλογό του Χρήστο Σταϊκούρα, όπου και ενημερώθηκε αναλυτικά για τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, με στόχο την υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία καλών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Oι δύο υπουργοί αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για τις προκλήσεις και τις προοπτικές του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Σημειώνεται ότι ένα από τα βασικά θέματα που αναμένεται να θέσει ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι, στις 20 Αυγούστου, θα είναι η μείωση του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να τηρήσει τον στόχο αυτό τουλάχιστον για φέτος, ενώ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μείωσή του αν προηγουμένως δεν συνεννοηθεί και δεν εξασφαλίσει τη συναίνεση των εταίρων της. Θα ακολουθήσει επίσκεψη του πρωθυπουργού, στις 29 Αυγούστου, στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, και στη συνέχεια στην Ολλανδία, 2-3 Σεπτεμβρίου, για συνάντηση με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *