Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Ειδικό Εκπρόσωπο ΓΓ ΟΗΕ για Λιβύη Γκ. Σαλαμέ

Ενδελεχή συζήτηση για την κατάσταση στη Λιβύη και τις προοπτικές επίλυσης της λιβυκής κρίσης είχε στις Βρυξέλλες με τον ειδικό εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Γκασάν Σαλαμέ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Κατά τη συνάντησή τους, στο περιθώριο του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο κ. Δένδιας επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει τις προσπάθειες του κ. Σαλαμέ για πολιτική λύση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Επίσης, όπως κάνουν γνωστό οι ίδιες πηγές, η Ελλάδα, κατόπιν και συνομιλίας του Νίκου Δένδια με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, στήριξε την επανενεργοποίηση της επιχείρησης Sophia στη Μεσόγειο με διευρυμένη εντολή, ώστε να επιτηρεί την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη, τόσο στον αέρα όσο και τη θάλασσα.

#Brussels: FM @NikosDendias meets w/ UNSG Special Representative @GhassanSalame -#Greece fully supports UN efforts for a political solution in #Libya/Συνάντηση ΥΠΕΞ Ν.Δένδια με Ειδ. Εκπρόσωπο ΓΓΗΕ Gh.Salame – η Ελλάδα υποστηρίζει προσπάθειες ΟΗΕ για πολιτική λύση στη Λιβύη pic.twitter.com/YfxEgKIJOZ

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) January 10, 2020

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *