Συνέντευξη ζωής του Ντίνο Ράτζα: “Ο Ντράζεν μου έμαθε πώς να γίνω ηγέτης”

Συνέντευξη ζωής του Ντίνο Ράτζα: "Ο Ντράζεν μου έμαθε πώς να γίνω ηγέτης"

Ο Ντίνο Ράτζα παραχώρησε συνέντευξη ζωής στη Νίκη Μπάκουλη και το Contra.gr, μιλώντας για την ζωή του, τον Ντράζεν Πέτροβιτς, τους "αιωνίους", τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον Ρικ Πιτίνο, τον Σωκράτη Κόκκαλη και πολλά άλλα.

Ο Ντίνο Ράτζα υπήρξε ένας ροκ σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ένας άνθρωπος που πάτησε νωρίς στην κορυφή, αλλά αυτό δεν τον άλλαξε. Παρέμεινε ο ίδιος άνθρωπος. Πάντα ο εαυτός του, πάντα έτοιμος να πει και να κάνει αυτό που σκέφτεται.

Από τα πρώτα του βήματα στη Γιουγκοπλάστικα, μέχρι τις μέρες του στη Βίρτους Ρόμα, τους Σέλτικς, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ακόμα και στα τελειώματά του στη Ζαντάρ, τη Τσιμπόνα και την Σπλιτ (που πρακτικά ήταν η Γιουγκοπλάστικα με άλλο όνομα), ο σπουδαίος Κροάτης άφησε το σημάδι του όπου και να πήγε.

Η Νίκη Μπάκουλη συνάντησε τον σπουδαίο Κροάτη στο Ζάγκρεμπ για χάρη του Contra.gr, παίρνοντας μία συνέντευξη καρδιάς από έναν από τους καλύτερους ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών.

Ο Ράτζα μίλησε χωρίς φίλτρα, όπως κάνει πάντα στις ελάχιστες συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει στην καριέρα του. Αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, στην θρυλική Γιουγκοπλάστικα που κατέκτησε τρία σερί ευρωπαϊκά πρωταθλήματα από το 1989 έως το 1991 (ο ίδιος ήταν μέλος της ομάδας στους δύο πρώτους τίτλους), τονίζοντας ότι "ήμασταν σαν τους Beatles" (!), το ΝΒΑ, όπου "αν τα κάνεις σκατά, κάποιος θα σε κλωτσήσει στον κώλο, αργά ή γρήγορα" και πολλά ακόμα. Πάρα πολλά για την ακρίβεια.

Ο Ράτζα δεν είχε πρόβλημα να θυμηθεί για χάρη του νέου ανανεωμένου Contra.gr τον κολλητό του, Ντράζεν Πέτροβιτς, την ατάκα του Στόικο Βράνκοβιτς όταν έλαβε την πρόταση του Παναθηναϊκού ("μην πας στην Ελλάδα γιατί θα τρελαθείς"), την "λευκή επιταγή" του του έδωσε ο Σωκράτης Κόκκαλης όταν ο Κροάτης είχε αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό και το ατυχές περιστατικό με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Contra.gr.

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *