Συνδυαστική δοκιμαστική πτήση του ρωσικού βαρέος drone Okhotnik με το μαχητικό Su-57

Συνδυαστική δοκιμαστική πτήση του ρωσικού βαρέος drone Okhotnik με το μαχητικό Su-57

wikimedia commons/Alex Beltyukov

Βίντεο με δοκιμαστική πτήση του ρωσικού βαρέος drone Okhotnik μαζί με ένα νέας γενιάς μαχητικό Su-57 έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Όπως υπογραμμίζει το RT, πρόκειται για την πρώτη δοκιμαστική πτήση τέτοιου τύπου, διάρκειας 30 λεπτών- με τα αεροσκάφη να απογειώνονται και να πετούν σε απόσταση λίγων μέτρων το ένα από το άλλο.

Σύμφωνα με το RT, δεν επρόκειτο απλά για μια επίδειξη, καθώς, στο πλαίσιο της δοκιμής, το Su-57 χρησιμοποίησε το drone για να επεκτείνει την κάλυψη ραντάρ του, προκειμένου να είναι σε θέση να εντοπίσει και πλήξει στόχους χωρίς να εισέλθει στη ζώνη αεράμυνας του αντιπάλου.

Το Okhotnik, σχεδιασμού ιπτάμενης πτέρυγας, διαθέτει- σύμφωνα με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις- ειδική επικάλυψη, που, σε συνδυασμό με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, συνεπάγονται χαμηλό ίχνος στα ραντάρ. Το αεροσκάφος πέταξε για πρώτη φορά τον Αύγουστο και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για αυτό. Θεωρείται πως έχει δυνατότητα μεταφοράς όπλων στο εσωτερικό του, πέραν των δυνατοτήτων για αποστολές παρατήρησης/ παρακολούθησης. To βάρος απογείωσής του, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει σε ΜΜΕ, είναι γύρω στους 20 τόνους.

Εικόνες του είχαν κυκλοφορήσει στο ρωσικό διαδίκτυο τον Ιανουάριο, μαζί με πληροφορίες πως το συγκεκριμένο drone – που αναπτύσσεται από το 2011- θα μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα. Το αεροσκάφος θεωρείται πως είναι σχεδιασμένο να πλήττει στόχους στο έδαφος, υποστηρίζοντας επανδρωμένα αεροσκάφη. Όπως φαίνεται, προορίζεται να επιχειρεί ως «έξυπνος συνοδός» του Su-57, με τον πιλότο του επανδρωμένου αεροπλάνου να υποδεικνύει στόχους στο drone κι αυτό να τους πλήττει αυτόματα, αφού λάβει σχετική άδεια για χρήση όπλων.

Το Su-57 παρουσιάζεται από τη Ρωσία ως το πρώτο της μαχητικό 5ης γενεάς και πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση το 2010.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *