Συνελήφθησαν 2 Ιρακινοί, μέλη κυκλώματος που προέβαινε σε παράνομη προώθηση μεταναστων από τη χώρα μας προς την Ιταλία

Συνελήφθησαν στις 3-11-2017, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση…
αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, στην περιοχή της Ελευσίνας, δύο (2) υπήκοοι Ιράκ, μέλη κυκλώματος που προέβαινε σε παράνομη προώθηση μεταναστών από τη χώρα μας προς την Ιταλία. Αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Ειδικότερα, το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης παράνομης διακίνησης μεταναστών, αποκάλυψε τη δράση εγκληματικής ομάδας, αποτελούμενης από τους συλληφθέντες και τουλάχιστον ακόμα τέσσερα (4) άτομα, η οποία  κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία, δραστηριοποιείτο στην παράνομη προώθηση μεταναστών από τη χώρα μας προς άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως προς την Ιταλία, με τη χρήση οδικών και πλωτών μέσων.

Κατόπιν των ανωτέρω και για την αποδόμηση της προαναφερόμενης εγκληματικής ομάδας, σχεδιάσθηκε αστυνομική επιχείρηση στο Σταθμό Διοδίων Ελευσίνας, κατά τη διάρκεια της οποίας ακινητοποιήθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν. Στο πίσω μέρος (καρότσα), βρέθηκαν στοιβαγμένοι υπό άθλιες, ασφυκτικές και άκρως επικίνδυνες συνθήκες τριάντα δυο (32) μετανάστες ( -29- υπήκοοι Ιράκ και -3- Ιράν). Συνελήφθησαν άμεσα οι δύο (2) υπήκοοι Ιράκ διακινητές.

Ως προς τη δομή της οργάνωσης, τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους, με συγκεκριμένα άτομα να αναλαμβάνουν τη μεταφορά των μεταναστών από προσωρινούς χώρους διαμονής προς τα οδικά μέσα προώθησης, άλλοι αναλάμβαναν την προώθηση μεταναστών οδικά καθώς και τη φύλαξη τους, ενώ η τελική φάση της προώθησης πραγματοποιείται με τη χρήση πλωτών μέσων.

Από την παράνομη δράση τους αποκόμιζαν υπέρογκα χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν από 3.000 έως 5.000 ευρώ το άτομο.

Οι συλληφθέντες διακινητές με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία για παράβαση των άρθρων περί οργανωμένου εγκλήματος και του Νόμου περί μεταφοράς και προώθησης παράνομων αλλοδαπών στο εξωτερικό,  οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων μεταναστών σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο και απόπειρα παράνομης εξόδου.

Εκ των -32- συλληφθέντων μεταναστών οι -30- στερούνται εγγράφων νόμιμης διαμονής και θα κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία του διοικητικού μέτρου της επιστροφής στη χώρα τους, ενώ το όχημα VAN κατασχέθηκε ως μέσο παράνομης προώθησης μεταναστών.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *