ΣΧΕΔΙΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ! Αποκάλυψη-σοκ από τούρκικη εφημερίδα!

1Απίστευτες αποκαλύψεις από τουρκική εφημερίδα έρχονται να δείξουν το μεγαλόπνοο σχέδιο των Βρετανών, την νύχτα του πραξικοπήματος στη Τουρκία.Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Sözcü, οι Βρετανοί στρατιώτες ήταν έτοιμοι να εισβάλουν στην Τουρκία με αφετηρία τις δύο βάσεις τους στην Κύπρο, σε Δεκέλεια και Ακρωτήριο.

uk-base-cyprus

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας και όπως αναφέρει ο γνωστός δημοσιογράφος και τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης, υπήρχε σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτου κατάστασης και προβλεπόμενου χάους στην Τουρκία το οποίο είχε καταρτιστεί και ήταν έτοιμο προς υλοποίηση.

Για τον λόγο αυτό είχε αποφασιστεί η επέμβαση στις απέναντι τουρκικές ακτές, μεγάλης δύναμης βρετανικών στρατευμάτων υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, για την αντιμετώπιση κάθε απρόβλεπτου ενδεχομένου. Το σχέδιο ήταν εν γνώση και στηρίζονταν από τους Αμερικανούς και είχε την πλήρη συγκατάθεση τους.

Για τον λόγο αυτό, όπως αποκαλύπτεται, είχε συγκεντρωθεί στην Κύπρο μεγάλη δύναμης 10.000 Βρετανών για πρώτη φορά στα χρονικά των βρετονικών βάσεων, που ήταν σε πολεμική ετοιμότητα για επιχειρήσεις μέσα στο τουρκικό έδαφος, καθώς προβλέπονταν με την έναρξη του πραξικοπήματος ένοπλες συγκρούσεις με απρόβλεπτες συνέπειες αποσταθεροποίησης όλης της ευρύτερης περιοχής.

Στο ίδιο δημοσίευμα καταγγέλλεται ότι την παραμονή του πραξικοπήματος είχε συγκεντρωθεί στα σύνορα Τουρκίας Συρίας δυνάμεις των Κούρδων υποστηριζόμενες από τους Αμερικανούς, με την προοπτική να εισβάλουν στην Τουρκία για να ελέγξουν καταστάσεις αποσταθεροποίησης και χάους εξ αιτίας του πραξικοπήματος .

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι εγείρονται μεγάλα θέματα για την Κυπριακή Δημοκρατία αν αληθεύουν οι καταγγελίες αυτές, για τον ρόλο των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο, αλλά και για την θέση της Τουρκίας που εγείρει τέτοια ζητήματα αυτή την πολύ «καυτή» περίοδο στην περιοχή.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *