Σωρεία παραβάσεων ασφαλιστικής νομοθεσίας σε τουριστικούς προορισμούς

Συνολικά ελέγχθηκαν 36 επιχειρήσεις, όπου βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και 74 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της υποδηλωμένης – ανασφάλιστης εργασίας, κυρίως σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι, περισσότερες από 70 παραβάσεις της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας εντόπισαν κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που διενήργησαν ελέγχους σε Κρήτη, Ζάκυνθο και Κέρκυρα. Συνολικά ελέγχθηκαν 36 επιχειρήσεις, όπου βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και 74 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Σε 3 περιπτώσεις προβλέφθηκε η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Αναλυτικά, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε Κρήτη και Κέρκυρα διαπίστωσαν κατά κύριο λόγο παραβάσεις της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση καφέ-μπαρ όπου διαπιστώθηκε αφενός η μη έκδοση 26 αποδείξεων, αφετέρου η απασχόληση 4 εργαζομένων εκτός ωραρίου εργασίας. Μη τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας αφορούσαν στην πλειονότητά τους και οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σε ταβέρνες και εστιατόρια που ελέγχθηκαν σε Κρήτη, Κέρκυρα και Ζάκυνθο από κοινά κλιμάκια της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της ΑΑΔΕ. Αιχμή των παραβάσεων ήταν για μία ακόμη φορά η απασχόληση εργαζομένων που δεν ήταν καταχωρισμένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού καθώς και εργαζομένων που εργάζονταν εκτός ωραρίου εργασίας.

Ελεγκτές του τελωνείου της ΑΑΔΕ με συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους στην Κρήτη, όπου βρέθηκαν σε 4 επιχειρήσεις, πλήθος προϊόντων-«μαϊμού» που παραδόθηκαν για καταστροφή στο τελωνείο Ηρακλείου Κρήτης. Επίσης, βρέθηκαν σε επιχείρηση ποσότητες οινοπνευματωδών ποτών, χωρίς τα προβλεπόμενα φορολογικά παραστατικά.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *