Τα εννέα μυστικά των επιστημόνων για να περάσετε τα… 100!

1Προκειμένου να καταλήξουν σε αυτά, οι ερευνητές παρακολουθούσαν τα τελευταία 50 χρόνια την πορεία της υγείας και τον τρόπο ζωής 855 ανδρών οι οποίοι γεννήθηκαν το 1913.

Από αυτούς, δέκα ξεπέρασαν τα 100 χρόνια έχοντας οκτώ ομοιότητες στον τρόπο που έζησαν.

Αναλυτικά τα μυστικά της μακροζωίας συμπυκνώνονται στις γραμμές που ακολουθούν:

– Μην πίνετε πάνω από 4 καφέδες την ημέρα

– Διατηρήστε χαμηλή πίεση και χοληστερόλη

– Μην παχύνετε

– Αποκτήστε δικό σας σπίτι πριν τα 50

– Διατηρήστε καλή φυσική κατάσταση

– Να είστε αισιόδοξοι

– Μην καπνίζετε

Το ένατο μυστικό είναι κάτι που δεν εξαρτάται από εμάς: η μακροβιότητα της μητέρας μας, που πρέπει να ξεπεράσει τα 80 χρόνια.

Αναλύοντας τα παραπάνω οι Σουηδοί επιστήμονες εξηγούν ότι η απόκτηση ιδιόκτητου σπιτιού έως την ηλικία των 50 ετών αποτελεί ένδειξη υψηλών προδιαγραφών διαβίωσης.

Παράλληλα, επειδή η καρδιοπάθεια, το εγκεφαλικό και ο καρκίνος αποτελούν τις κυριότερες αιτίες θανάτου, η αρτηριακή πίεση και η χοληστερόλη πρέπει να παραμείνουν χαμηλά καθ” όλη τη διάρκεια της ζωής.

Όσον αφορά το εύρημα για τη σημασία της μακροβιότητας της μητέρας, αλλά όχι του πατέρα «αυτό είναι σε πλήρη συμφωνία με εκείνα άλλων, ανάλογων μελετών», κατά τον δρα Βίλχελμεσεν.

«Ο σχεδιασμός της μελέτης μας, μάς επέτρεψε να αναγνωρίσουμε τους παράγοντες που επηρεάζουν την επιβίωση μετά την ηλικία των 50 ετών», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Λαρς Βίλχελμεσεν, ο μοναδικός από τους επιστήμονες που συμμετέχει σε αυτήν από την αρχή της, όταν ακόμα ήταν φοιτητής.

onmed

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *