Τα μεγαλύτερα μυστικά κρύβονται κάτω από την Γη – Ένα από αυτά θα το βρείτε στη Ρωσία

Κάθε μέρα ακολουθούμε την ίδια ακριβώς ρουτίνα, ξεχνώντας να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να απολαύσουμε όλα αυτά τα θαύματα της φύσης γύρω μας.

Ένα ηλιοβασίλεμα, ένα όμορφο λουλούδι, ένα εντυπωσιακό σπήλαιο, όσο απλά και συνηθισμένα και αν μοιάζουν, δεν παύουν να είναι μικρά θαύματα.

Αλλά τα μεγαλύτερα όμορφα μυστικά κρύβονται κάτω από την Γη. Ένα από αυτά θα το βρείτε στη Ρωσία.

Ένας Ρώσος φωτογράφος, ο Mikhail Mishainik, είχε ακούσει πολλές ιστορίες για ένα εγκαταλειμμένο ορυχείο αλατιού, κοντά στο σπίτι του, που υποτίθεται ότι xorisorianews.gr κρύβει ανείπωτα θαύματα. Ήταν δύσπιστος στην αρχή, αλλά όταν αποφάσισε να το εξερευνήσει, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε.

Ο Mishainik πήρε την φωτογραφική του μηχανή και κατέβηκε στο ορυχείο, περίπου 200 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης. Εκεί πέρασε αρκετές ημέρες και νύχτες εξερευνώντας τις κακοφωτισμένες στοές.

Μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο της Ρωσίας κρύβεται κάτι που δύσκολα μπορεί να το φανταστεί ο ανθρώπινος νους - Εικόνα1

Όπως αποδείχτηκε το αλατωρυχείο κάτω από το έδαφος της πόλης Yekaterinburg δεν είναι απλά ένα εγκαταλειμμένο ορυχείο. Είναι ένα απίστευτα όμορφο έργο τέχνης.

Μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο της Ρωσίας κρύβεται κάτι που δύσκολα μπορεί να το φανταστεί ο ανθρώπινος νους - Εικόνα2

Οι φωτογραφίες που τράβηξε ο Mishainik είναι εκπληκτικές και μας παρουσιάζουν ένα θέαμα, που μόνο ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης, η φύση, θα μπορούσε να δημιουργήσει.

Μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο της Ρωσίας κρύβεται κάτι που δύσκολα μπορεί να το φανταστεί ο ανθρώπινος νους - Εικόνα3

Το ορυχείο θα μπορούσε να είναι μία από τις πιο διάσημες γκαλερί τέχνης στον κόσμο, καθώς η φύση φρόντισε να καλύψει τα τοιχώματά του με έναν μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας ένα φουτουριστικό και παράλληλα ψυχεδελικό τοπίο.

Μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο της Ρωσίας κρύβεται κάτι που δύσκολα μπορεί να το φανταστεί ο ανθρώπινος νους - Εικόνα4

Ένας πολύχρωμος καμβάς με κόκκινες, πορτοκαλί και χρυσές αποχρώσεις απλώνεται στα τούνελ του ορυχείου, ενώ κυκλικά επαναλαμβανόμενα μοτίβα και σχέδια εμφανίζονται πάνω στα τοιχώματα.

Μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο της Ρωσίας κρύβεται κάτι που δύσκολα μπορεί να το φανταστεί ο ανθρώπινος νους - Εικόνα5

Υπεύθυνα για την πολύχρωμη διακόσμηση του ορυχείου είναι τα φυσικά στρώματα ενός ορυκτού με το όνομα καρναλλίτη, το οποίο είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και έχει την ιδιότητα πολύ συχνά να αποκτά διάφορους χρωματισμούς.

Μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο της Ρωσίας κρύβεται κάτι που δύσκολα μπορεί να το φανταστεί ο ανθρώπινος νους - Εικόνα6

«Τα ορυχεία είναι τεράστια και μετρούν πολλά χιλιόμετρα σε πλάτος και μήκος. Μια ενιαία σήραγγα μπορεί να είναι και μεγαλύτερη από πέντε χιλιόμετρα», είπε ο Mishainik.

Μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο της Ρωσίας κρύβεται κάτι που δύσκολα μπορεί να το φανταστεί ο ανθρώπινος νους - Εικόνα7

«Μου είναι δύσκολο να περιγράψω πώς αισθάνθηκα όταν βρέθηκα εκεί κάτω. Χάνεις την αίσθηση του χρόνου, ο αέρας είναι πολύ ξηρός, και νιώθεις συνέχεια διψασμένος».

Μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο της Ρωσίας κρύβεται κάτι που δύσκολα μπορεί να το φανταστεί ο ανθρώπινος νους - Εικόνα8

«Υπάρχει πάντα η πιθανότητα διαρροής αερίου από χημικές ουσίες όπως το μεθάνιο και το υδρόθειο διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και ο κίνδυνος κατολίσθησης».

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *