Τα Οφέλη του Κόκκινου Κρασιού

Τα οφέλη για την υγεία όταν καταναλώνουμε κρασί προέρχονται από μέτρια κατανάλωση, για να μην μετατρέψετε αυτά τα οφέλη σε κινδύνους. Ένα ποτήρι κρασί συνιστάται για τις γυναίκες και ένα έως δύο για τους άνδρες. Ένα από τα αντιοξειδωτικά που βρέθηκαν στο κρασί είναι η ρεσβερατρόλη, η οποία είναι αυτή που έχει το ευεργετικό αποτέλεσμα. Βρίσκεται στο δέρμα των κόκκινων σταφυλιών και γι’ αυτό τα οφέλη βρίσκονται στο κόκκινο κρασί και όχι στο λευκό. Αν είστε λάτρεις του οίνου μπορείτε να δημιουργήσετε μια συλλογή από κόκκινα κρασιά σε μια online κάβα και να ανατρέχετε σε αυτή για να δοκιμάζετε νέες γεύσεις.

Υγιής Καρδιά: Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται σε ένα ποτήρι κρασί μπορούν να βοηθήσουν την καρδιά με πολλούς τρόπους. Συμβάλλουν στη πρόληψη καρδιακών παθήσεων, αυξάνουν τα επίπεδα λιπιδίων υψηλής πυκνότητας (καλή χοληστερόλη) και μειώνουν την κακή χοληστερόλη. Μπορούν να προστατεύσουν τις αρτηρίες σας από βλάβες και να αποτρέψουν τους θρόμβους αίματος, επειδή τα αντιοξειδωτικά επιτρέπουν στο αίμα σας να ρέει εύκολα. Ο οίνος μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία επίσης είναι γνωστό ότι έχουν προστατευτικά αποτελέσματα στην καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος.

Αντιγηραντικές Ιδιότητες: Τα αντιοξειδωτικά απορροφούν τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες που παίζουν ρόλο στις παθήσεις που σχετίζονται με τη γήρανση και την ηλικία. Το κόκκινο κρασί μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να μοιάζει πιο νεανικό και να επιβραδύνει τις συνέπειες της γήρανσης, όπως οι ρυτίδες, οι γραμμές έκφρασης κτλ. Ο οίνος και τα παράγωγα σταφυλιών μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση των επιβλαβών επιπτώσεων των ακτίνων UV από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Μειώνει το στρες: Όσοι καταναλώνουν ένα ποτήρι κρασί την ημέρα τείνουν να έχουν λιγότερο άγχος στη ζωή τους. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ μέτριας πρόσληψης αλκοόλ και χαμηλότερων επιπέδων κατάθλιψης, άγχους και αντιληπτού στρες.

Προωθεί την ψυχική υγεία: Το κόκκινο κρασί μπορεί να μειώσει τους κινδύνους του εγκεφαλικού επεισοδίου, την άνοια ή τη νόσος Alzheimer. Τα αντιοξειδωτικά στο κόκκινο κρασί μειώνουν την κολλότητα των αιμοπεταλίων, βοηθώντας τα αιμοφόρα αγγεία να είναι ανοιχτά και ευέλικτα. Αυτό βοηθά στη διατήρηση μιας καλής παροχής αίματος στον εγκέφαλο, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο για εγκεφαλική και πνευματική εξασθένηση.

Βελτιώνει την αντοχή των οστών: Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που πίνουν ένα ποτήρι κρασί είχαν μεγαλύτερη πυκνότητα οστικής μάζας στην περιοχή του ισχίου των οστών των μηρών τους. Η οστική πυκνότητα των οστών είναι το μέτρο που χρησιμοποιούν οι γιατροί για να προσδιορίσουν την αντοχή των οστών και την ανθεκτικότητα. Αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για ασθένειες των οστών όπως η οστεοπόρωση.

Μίνα Κοκορέλη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *