Τα 5 τρόφιμα που δεν θα έτρωγε ποτέ ένας διατροφολόγος

1Υπάρχουν κάποιες τροφές που είναι γνωστό ότι συνδέονται με την παχυσαρκία, δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό κυκλοφορεί και στις οποία αναφέρονται διαρκώς και εκτενώς πολλά δημοσιεύματα.Είναι αυτά που συχνά οι διατροφολόγοι τα χαρακτηρίζουν «απαγορευμένα τρόφιμα». Ποιες τροφές όμως, όχι δεν θα συνέστηνε σε κάποιον πελάτη του, αλλά δεν θα έτρωγε ποτέ ένας διατροφολόγος;

Η διατροφολόγος Kristin Kirkpatrick αποκαλύπτει:

Προϊόντα με μειωμένα λιπαρά
Τα τρόφιμα που υπόσχονται γεύση χωρίς λίπος εμπίπτουν στην κατηγορία «τρόφιμα που δεν έχουν νόημα». Και αυτό, γιατί οι κατασκευαστές, αφαιρώντας εντελώς τα λίπη –σε ορισμένες περιπτώσεις, xorisorianews.gr και λιπαρά που κάνουν καλό– από τα προϊόντα, για να τους δώσουν γεύση, τους προσθέτουν ζάχαρη.

Κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα ζώων που δεν γνωρίζουμε με τι έχουν τραφεί
Είναι πάρα πολύ σημαντικό, όταν πρόκειται για συσκευασμένα τρόφιμα, να διαβάζει κανείς με το τι έχουν ταϊστεί τα ζώα από τα οποία προέρχεται το προϊόν. Επίσης, δεν πρέπει κανείς να παραγνωρίζει το θέμα των αντιβιοτικών τα οποία δίνονται στα ζώα και τα οποία περνούν στον ανθρώπινο οργανισμό, ο οποίος, μάλιστα, αναπτύσσει αντίσταση στα αντιβιοτικά.

Frozen Yogurt μηχανής
Παρότι ακούγεται υγιεινό, το frozen yogurt μπορεί να φορτωθεί με λίπος και ζάχαρη και να γίνει μια βόμβα θερμίδων.

Μπάρες δημητριακών
Οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα δημητριακά βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, σε προβλήματα δυσκοιλιότητας, ακόμη και στην απώλεια βάρους. Οι φυτικές ίνες βρίσκονται σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια και δημητριακά ολικής άλεσης. Τα τελευταία χρόνια, και σε μια προσπάθεια να γίνει ευκολότερη η πρόσληψη των φυτικών ινών, έχουν κυκλοφορήσει μπάρες δημητριακών, οι οποίες όμως για να είναι πιο νόστιμες έχουν εμπλουτιστεί με ζάχαρη, σοκολάτα, σιρόπια καλαμποκιού, μέλι, φοινικέλαιο και φρουκτόζη.

Αρωματισμένοι καφέδες
Μελέτες δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση καφέ έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Μεταξύ άλλων, η κατανάλωση καφέ έχει συνδεθεί με τη μείωση των καρδιακών νοσημάτων, των εγκεφαλικών επεισοδίων, του διαβήτη και των λοιμώξεων. Όμως, τελευταία λανσάρονται καφέδες με γεύσεις και αρωματισμένα γάλατα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζαχαρούχα σιρόπια.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *