Τα Augmented Reality board games έρχονται πιο κοντά στην πραγματικότητα

Τα Augmented Reality board games έρχονται πιο κοντά στην πραγματικότητα

Το Tilt Five, όπως ονομάζεται, είναι ένα σύστημα gaming το οποίο θέλει να ενισχύσει την εμπειρία του επιτραπέζιου παιχνιδιού με στοιχεία Augmented Reality.

To σύστημα αυτό αποτελείται από ένα ειδικό πεδίο στο οποίο μπορεί να παίζει κανείς τα επιτραπέζια παιχνίδια που του αρέσουν, μαζί με ειδικά γυαλιά ενισχυμένης πραγματικότητας, καθώς και ένα ειδικό χειριστήριο που μοιάζει με μαγικό ραβδί και συνδέει τη λειτουργικότητα αυτή με τη φιλοσοφία των παιχνιδιών του Φανταστικού. Στο σύνολο αυτό ανήκει και το ειδικό λογισμικό που επιτρέπει τη χρήση των εφαρμογών από διάφορες συσκευές με λειτουργικό σύστημα Windows και Android.

Στην επιφάνεια του gaming με διαστάσεις 80×80 εκατοστά προβάλλονται τρισδιάστατα ολογράμματα που ζωντανεύουν το παιχνίδι που παίζετε. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιφάνεια αυτή μπορεί να ρίξετε και υγρά, αφού είναι αδιάβροχη, στοιχείο σημαντικό για το πολύωρο gaming, που συνοδεύεται από ένα ή περισσότερα ποτά ή καφέ. Η επιφάνεια αυτή μπορεί να επεκταθεί από τη μία πλευρά μέχρι και τα 107 εκατοστά περίπου σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι παίκτες.

Τα ηλεκτρονικά γυαλιά είναι απαραίτητα για να μπορούν οι παίκτες να βλέπουν τα ολογράμματα, με ειδικές κάμερες που υπάρχουν στην κάθε συσκευή προκειμένου να μπορεί να γίνεται ο εντοπισμός της κίνησης του κεφαλιού του κάθε παίκτη, σε συνδυασμό με τη σωστή προβολή των ολογραμμάτων, ανάλογα με το πού είναι στραμμένο το βλέμμα. Τα γυαλιά έχουν μικρό βάρος, μόλις 80 γραμμαρίων, για να μην επιβαρύνουν τον παίκτη στην πολύωρη χρήση.

Το Tilt Five ζωντανεύει μία φιγούρα, όπως είναι ένας δράκος, ο οποίος μπορεί να κάνει μία επίθεση με μία μπάλα φωτιάς, ή ένα κομμάτι κατασκευής, το οποίο μπορεί να μετακινηθεί ως ολογραφική εικόνα σε κάποιο άλλο σημείο του board. Το συγκεκριμένο σύστημα έχει ξεκινήσει μία καμπάνια άντλησης κεφαλαίων μέσω της πλατφόρμας του Kickstarter, με τη βασική έκδοση να κοστίζει στις ΗΠΑ 299 δολάρια με ένα ζευγάρι γυαλιών και 879 δολάρια για την έκδοση με τρία ζευγάρια γυαλιά. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τα γυαλιά θα πρέπει να είναι μονίμως συνδεδεμένα με ενσύρματο τρόπο με έναν υπολογιστή ή τηλέφωνο.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *