Τα Windows 95 σε εφαρμογή για macOS, Windows και Linux

Τα Windows 95 σε εφαρμογή για macOS, Windows και Linux

Τα Windows 95 ήταν ένα λειτουργικό σύστημα που έπαιξε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ιστορία των PC, καθώς σήμανε την οριστική μετάβαση από το περιβάλλον του MS-DOS στο περιβάλλον των Windows ως βασικού λειτουργικού των συστημάτων στα οποία ήταν εγκατεστημένα. Αν και έχουν περάσει 23 χρόνια από την κυκλοφορία τους, εξακολουθούν να αποτελούν ορόσημο στον κόσμο των υπολογιστών- και εξακολουθούν, κατά κάποιον τρόπο, να παραμένουν «ζωντανά» και σήμερα, μέσω μιας εφαρμογής Windows 95 για macOS, Windows και Linux.

Όπως αναφέρει το TheVerge, πίσω από την εφαρμογή αυτή βρίσκεται ο Φέλιξ Ράισμπεργκ, developer του Slack. Το συγκεκριμένο app βασίζεται σε ένα υπάρχον web project το οποίο υποστηρίζει τα Windows 95, τα Windows 98 και άλλα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα. Όσον αφορά στο τι κάνει η εφαρμογή, στην ουσία πρόκειται για το ίδιο το λειτουργικό, επιτρέποντας στον χρήστη να «παίξει»/ περιηγείται/ χειρίζεται τα Windows 95.

Ο Ράισμπεργκ έχει δημοσιοποιήσει τον source code και app installers για το συγκεκριμένο project στο Github, και υπάρχουν το desktop των Windows 95 και εφαρμογές όπως το Wordpad, το MS Paint, ο «Ναρκαλιευτής» κ.ά.- ωστόσο, όπως σημειώνει το TheVerge, δεν είναι πλήρως λειτουργικός ο Internet Explorer. Επίσης, υπάρχουν και άλλες «τρίτες» εφαρμογές που δεν λειτουργούν, ενώ απουσιάζουν και άλλα προγράμματα (ωστόσο, όπως σημειώνει το VentureBeat, ο χρήστης δεν χρειάζεται να δει την όλη διαδικασία εκκίνησης του λειτουργικού όπως ήταν τότε, καθώς εκκινεί απλά και μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού).

H εφαρμογή είναι μεγέθους μόλις 129 ΜΒ και όταν τρέχει «πιάνει» 200ΜΒ RAM μνήμης (αν και τα αυθεντικά Windows 95 «έτρεχαν» και σε υπολογιστές με 4ΜΒ), ακόμα και όταν «τρέχουν» όλα τα utilities, οι εφαρμογές και τα παιχνίδια των Windows 95.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *