«Τελειώνουν» τον Γκιρτζίκη

1Η προθεσμία που έχει δώσει η FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο να «συμμορφωθεί», προκειμένου να μην επιβάλει τον διεθνή αποκλεισμό του, μπορεί να εκπνέει την Παρασκευή, ωστόσο η Τρίτη είναι ιδιαίτερα κρίσιμη μέρα, καθώς μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την αποφυγή του Grexit.

Ο εκπρόσωπος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, θα έχει συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή, ενώ θα δώσει το «παρών» και στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ. Ο Κύπριος παράγοντας αναμένεται να ζητήσει από τον Γιώργο Γκιρτζίκη την άμεση εναρμόνιση του καταστατικού της ομοσπονδίας με τις διεθνείς επιταγές στον τομέα του κώδικα δεοντολογίας. Συγκεκριμένα, θα ζητηθεί να μπορεί η Επιτροπή Δεοντολογίας να εξετάζει υποθέσεις που αφορούν αδικήματα που τελέστηκαν και πριν το καλοκαίρι του 2015, κάτι που τα στελέχη της ΕΠΟ έχουν αποφύγει μέχρι τώρα με μια ειδική διάταξη, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζουν συνέπειες όσοι εμπλέκονται σε υποθέσεις όπως η «εγκληματική οργάνωση», το «Koriopolis» ή η «κάρτα υγείας». Εφόσον εναρμονιστεί το καταστατικό, θα μπορεί η Επιτροπή Δεοντολογίας να καθαιρέσει από τις θέσεις τους τον Γιώργο Γκιρτζίκη κι άλλα στελέχη της ομοσπονδίας, όπως συνέβη και με τους Ζεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μέχρι να δικαστούν για συγκεκριμένα σκάνδαλα.

Κάποιοι εκφράζουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν η ΕΠΟ θα εναρμονίσει άμεσα το καταστατικό της ή θα προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο προγραμματίζοντας για μια γενική συνέλευση στο μέλλον την προώθηση των απαιτούμενων αλλαγών. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, η κυβέρνηση δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως εφόσον οι της ΕΠΟ γαντζωθούν στις καρέκλες τους, τότε ο Σταύρος Κοντονής θα παρέμβει ωμα στη διοίκηση της ομοσπονδίας και με τροπολογία-εξπρές που θα κατατεθεί στη Βουλή θα απομακρύνει άμεσα όσους διώκονται ποινικά. Μάλιστα στην ίδια τροπολογία θα συμπεριληφθεί και διάταξη για την ένταξη της ομοσπονδίας στο ενιαίο μισθολόγιο, κάτι που θα αποτελέσει πλήγμα για ακριβοπληρωμένα στελέχη της ΕΠΟ.

Αν-με τον έναν ή τον άλλον τρόπο-αποχωρήσουν τα ποινικά διωκόμενα στελέχη της ΕΠΟ ή δρομολογηθεί η άμεση αποχώρησή τους από τις θέσεις τους, θα ανοίξει ο δρόμος για την αποφυγή του Grexit. Ο Σταύρος Κοντονής θα θέσει και κάποιες άλλες προϋποθέσεις, αλλά θα είναι πλέον έτοιμος να άρει τη ματαίωση του Κυπέλλου (με τη διεξαγωγή του, πάντως, πιθανότατα κεκλεισμένων των θυρών ή με μαθητές) και η απειλή της FIFA θα απομακρυνθεί.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *