ΤΕΛΟΣ στο κλιματιστικό! Απίστευτη πατέντα για δροσιά χωρίς ηλεκτρικό, με τη βοήθεια ενός…τραπεζιού!!

3Το τραπέζι, μία επιφάνεια που στηρίζεται σε πόδια, είναι ένα έπιπλο κουζίνας που έχει… μείνει το ίδιο στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων.
Τώρα, ένας Γάλλος σχεδιαστής κατάφερε να μετατρέψει το τραπέζι σε μία κλιματιστική συσκευή, χωρίς μάλιστα την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο σχεδιαστής Jean-Sébastien Lagrange σε συνεργασία με τον επίσης Γάλλο μηχανικό, Raphaël Ménard κατασκεύασε το τραπέζι Zero Energy ή αλλιώς το κλιματιστικό τραπέζι ZEF.
Το τραπέζι ZEF μοιάζει σαν κάθε άλλο κοινό τραπέζι οξιάς με πόδια, αλλά κάνει οικονομία στο σπίτι του ιδιοκτήτη του κατά 60%.
«Θέλαμε να δούμε αν είναι πιθανό να ελέγξουμε την θερμοκρασία με την βοήθεια ενός επίπλου», αναφέρουν οι δημιουργοί.

Κάτω από το τραπέζι οξιάς υπάρχουν σειρές από υλικό με σημείο τήξης 22 ° Κελσίου. Όταν η θερμοκρασία φτάνει τους 22 βαθμούς κελσίου τα μικροσφαιρίδια απελευθερώνουν την θερμότητα, με την βοήθεια του αλουμινίου που έχουν στην βάση τους και ρίχνουν την θερμοκρασία του δωματίου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το τραπέζι έχει δυνατότητα να μειώσει την θερμότητα έως και 60% και να μειώσει την ανάγκες κλιματισμού κατά 30%.
Όταν η θερμοκρασία κυμαίνεται από το ζεστό στο κρύο σε σύντομο χρονικό διάστημα, το τραπέζι ZEF ειναι ιδιαίτερα χρήσιμο αφού αν ένα δωμάτιο ζεσταίνεται κατά μία ηλιόλουστη μέρα και στη συνέχει η θερμοκρασία πέφτει το τραπέζι διατηρεί την θερμοκρασία του δωματίου.

Το τραπέζι ZEF δουλεύει περισσότερο σε δωμάτια που έχουν μεγάλες μεταβολές θερμοκρασίας και αναμένεται να βοηθήσει νοικοκυριά που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα ή κλιματιστικά.
Αλλά αν ο ο χρήσης έχει ξεχάσει τον θερμοστάτη του aircondition ανοιχτό, τότε το τραπέζι θα ανεβάζει την θερμοκρασία, οπότε το νοικοκυριό θα χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια.

Οι Lagrange και Ménard σχεδιάζουν να κατασκευάσουν και άλλα έπιπλα μηδενικής ενέργειας ενώ όπως αναφέρουν στο WIRED έχουν σκοπό το νέο τους πρότζεκτ να είναι λάμπες.

 

ΠΗΓΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *