Τεχνητή Νοημοσύνη που κατανοεί την ψυχολογική σας κατάσταση

Τεχνητή Νοημοσύνη που κατανοεί την ψυχολογική σας κατάσταση

Η τεχνολογία της Fujitsu μπορεί να κατανοήσει την ψυχολογική κατάσταση σας μέσα από την αναγνώριση προσώπου.

Η τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης της Fujitsu είναι ικανή να αναγνωρίζει πολύπλοκα συναισθήματα, όπως είναι η σύγχυση, ή ο θυμός, μέσα από την ανάλυση πολλών παραμέτρων, λαμβάνοντας υπόψη της ακόμα και τις γκριμάτσες που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος. Η Fujitsu θεωρεί ότι έχει αναπτύξει τεχνολογία που μπορεί να εντοπίσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο τα συναισθήματα, αναλύοντας δεδομένα που ανταποκρίνονται σε 8 βασικές συναισθηματικές καταστάσεις, όπως είναι ο θυμός, η ευχαρίστηση, ο φόβος, η αηδία, η χαρά, η λύπη, η ουδετερότητα και η έκπληξη.

Η τεχνολογία έχει συνδέσει σε μία βάση δεδομένων συγκεκριμένες κινήσεις του προσώπου με δεδομένες συναισθηματικές καταστάσεις. Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναλαμβάνει να κάνει μια σειρά από συνδυασμούς, προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα τα συναισθήματα των ανθρώπων με τους οποίους αλληλεπιδρά. Μέχρι σήμερα, το μεγάλο πρόβλημα στην εκπαίδευση μίας Τεχνητής Νοημοσύνης ώστε να αναγνωρίζει συναισθήματα είναι το πλήθος των εικόνων που απαιτούνταν.

Η τεχνολογία της Fujitsu μπορεί να κάνει ακόμα και τις εικόνες που λαμβάνονται υπό γωνία να γίνονται αντιληπτές από την μηχανή ως εικόνες enface. Αυτό εκτιμάται ότι κάνει οικονομία χρόνου για την μηχανή, ενώ επιτρέπει την άντληση περισσότερων πληροφοριών από μία δεδομένη εικόνα.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η τεχνολογία που έχουν παρουσιάσει μπορεί να βρει ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος εφαρμογών και χρήσεων. Η ακρίβεια στον εντοπισμό συναισθηματικής κατάστασης από την μηχανή με την τεχνολογία της Fujitsu εκτιμάται ότι φτάνει σε ποσοστό 81%, επίδοση που θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως ρεκόρ, εάν λάβει κανείς υπόψη του ότι αντίστοιχη τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Microsoft έχει επιτυχία της τάξης του 60%. Οι ψυχολόγοι διαφωνούν ως προς το εάν μπορεί η μηχανή, άσχετα από την τεχνολογία που χρησιμοποιεί, να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο κατανόησης της ανθρώπινης ψυχολογίας.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *