Τεχνολογίες ασφαλείας στην περιοχή ΕΜΕΑ από την Ridge Global, με κόμβο την Ελλάδα

Τεχνολογίες ασφαλείας στην περιοχή ΕΜΕΑ από την Ridge Global, με κόμβο την Ελλάδα

Από αριστερά: ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης κος Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα κος Geoffrey Payt, ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης κος Γρηγόρης Ζαριφόπουλος και ο κος Steve Kohler, πρόεδρος της Ridge Global, κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου.

Τη είσοδό της στην αγορά της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και Αφρικής, σηματοδότησε η Ridge Global, με τη διοργάνωση συνεδρίου με θέμα: "Cyber Resilience & Best Practices".

Το συνέδριο που διεξήχθη στα μέσα Οκτωβρίου 2019, στο press room του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρακολούθησαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κος Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Γρηγόρης Ζαριφόπουλος και περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών. Οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν για την αιχμή των πλέον καινοτόμων τεχνολογιών που έχει να παρουσιάσει η αμερικανική αγορά, στους τομείς physical και cyber-security.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα κος Geoffrey Paytt, -ως επικεφαλής της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα που ήταν η συν-διοργανώτρια του συνεδρίου- άνοιξε την ημερίδα, με εκτενείς αναφορές στις φυσικές και ψηφιακές εκφάνσεις των απειλών που μαστίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδας σε θέματα κυβερνοασφάλειας, ενώ εξήρε και τον ρόλο της Ελλάδας ως σταθεροποιητικού παράγοντα σε θέματα ασφαλείας, στην περιοχή της Μεσογείου. Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί και στις πιθανές αδυναμίες που θα επιφέρει σε θέματα ασφάλειας η έλευση της τεχνολογίας 5G στις τηλεπικοινωνίες.

Ακολούθησε βιντεοσκοπημένο μήνυμα για το συνέδριο, του gov. Tom Ridge, ιδρυτή της Ridge Global, που διετέλεσε πρώτος Υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (U.S. Secretary of Homeland Security) και 43ος κυβερνήτης της Πενσυλβανίας.

Τη σκυτάλη πήραν διαδοχικά οι υπόλοιποι ομιλητές. Πρώτος, ο Steve Kohler, πρόεδρος της Ridge Global που αναφέρθηκε σε τεχνολογίες και πρακτικές διατήρησης του "Cyber Resilience" οργανισμών, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία που εκπροσωπεί διαθέτει την τεχνογνωσία και τα εργαλεία που διασφαλίζουν την ανθεκτικότητα και επαγρύπνηση οργανισμών στις κυβερνοεπιθέσεις.

Ο Martin Cronin, CEO της Patriot1Technologies αναφέρθηκε σε τεχνολογίες αιχμής για την επίτευξη διασφάλισης φυσικών χώρων και ανθρώπων. Η Greta Geankoplis, CEO της Stratus Digital Systems, παρουσίασε πρωτοποριακές τεχνολογίες "Phantom Servers" για διασφάλιση συναλλαγών. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η εισήγηση του Ben Cotton, ιδρυτή της Cyfir, που παρουσίασε καινοτόμες λύσεις "Endpoint Protection".

Η ημερίδα έκλεισε με τις παρουσιάσεις του Sai Huda, CEO της Cybercatch σχετικά με το "Cyber Security Training" και Andres Franzetti, CEO της Risk Cooperative, που ανέλυσε ζητήματα "Risk Transfer and Reputation Management".

Μετά το κλείσιμο των εργασιών και κατά τη διάρκεια του κοκτέιλ που ακολούθησε, ο κος Θοδωρής Φαράζογλου, Chief Commercial & Marketing Officer της Ridge Global Europe Sàrl, άφησε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα και το ανθρώπινο δυναμικό του τοπικού γραφείου, θα διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στη διείσδυση της εταιρείας στην αγορά της περιοχής EMEA, αναφέροντας μάλιστα ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογιών ασφαλείας στην Ελλάδα.

Η Ridge Global LLC παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα στρατηγικής σε τομείς όπως η διαχείριση κινδύνου, η ασφάλεια του παγκόσμιου εμπορίου, η καθοδήγηση ηγεσίας, η ασφάλεια γεγονότων, η διαχείριση κρίσεων, καθώς και η ασφάλεια επικοινωνιών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *