Τζεφ Μπέζος: Έτσι θα πάμε και θα μείνουμε στο Φεγγάρι

Τζεφ Μπέζος: Έτσι θα πάμε και θα μείνουμε στο Φεγγάρι

REUTERS/CLODAGH KILCOYNE

Δείτε ακόμα

  • Blue Moon: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της σεληνακάτου που παρουσίασε ο Τζεφ Μπέζος 10/05 11:15

Στη μάχη για την κατάκτηση της Σελήνης μπαίνει δυναμικά ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη. Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon, παρουσίασε ένα νέο διαστημικό όχημα το οποίο έχει ως στόχο να μεταφέρει εξοπλισμό και ανθρώπους στη Σελήνη έως το 2024.

Σε πρώτη φάση το μη επανδρωμένο επαναχρησιμοποιoύμενο όχημα Blue Moon θα φέρει επιστημονικά όργανα, δορυφόρους και οχήματα. Θα διαθέτει ένα νέο κινητήρα πυραύλων που ονομάζεται BE-7. Θα μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο στην επιφάνεια της Σελήνης, αλλά και να εκτοξεύει πυραύλους για να τεθούν σε τροχιά γύρω από αυτή.

EURONEWS Διαστημική κόντρα μεταξύ Μπέζου και Μασκ

«Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στο Φεγγάρι και αυτή τη φορά να μείνουμε» είπε ο Μπέζος, παρουσιάζοντας τους στόχους της εταιρείας εξερεύνησης του διαστήματος Blue Origin στο Συνεδριακό Κέντρο της Ουάσιγκτον, ενώπιον ενός κοινού, που απαρτιζόταν από πιθανούς πελάτες, αλλά και αξιωματούχους της Nasa.

To Blue Moon θα ζυγίζει 33.000 λίβρες, όταν θα είναι γεμάτο καύσιμα για το ταξίδι του από τη Γη στη Σελήνη. Όταν πια θα φτάνει στον προορισμό του το βάρος του θα έχει μειωθεί στις 7.000 λίβρες.

REUTERS/CLODAGH KILCOYNE

Σύμφωνα με το σχεδιασμό το Blue Moon θα προσγειωθεί στο νότιο πόλο της Σελήνης, όπου έχουν εντοπιστεί αποθέματα πάγου σε κρατήρες. Το νερό από τον πάγο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή υδρογόνου, η οποία στη συνέχεια θα παρέχει καύσιμα στο διαστημικό όχημα για περαιτέρω αποστολές ανά το ηλιακό σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάρτιο η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την επιστροφή Αμερικανών αστροναυτών στη Σελήνη έως τα τέλη του 2024. Ο Μπέζος στην ομιλία του είπε ότι το Blue Origin μπορεί να ανταποκριθεί στην προθεσμία του Τραμπ, αλλά μόνο επειδή η εταιρεία είχε αρχίσει να το σχεδιάζει από το 2016.

REUTERS/CLODAGH KILCOYNE

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας τόνισε πως θέλει να βελτιώσει τις δυνατότητες πρόσβασης στη Σελήνη, γιατί οραματίζεται ένα μέλλον, στο οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν να ζουν και να εργάζονται στο διάστημα.

Παρουσίασε εικόνες από διαστημικές αποικίες που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τη διαβίωση ανθρώπων, ζώων και φυτών και πιστεύει ότι κάποια στιγμή αυτές θα γίνουν πραγματικότητα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *