Τζεφ Μπέζος: Η Amazon θέλει μεγαλύτερη συνεργασία με το Πεντάγωνο

Τζεφ Μπέζος: Η Amazon θέλει μεγαλύτερη συνεργασία με το Πεντάγωνο

EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, δήλωσε πως θα υποστηρίξει το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας επιδίδονται σε «κούρσα» για περισσότερα συμβόλαια με τον τομέα της άμυνας και το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας επιδιώκει τον εκσυγχρονισμό του.

«Θα υποστηρίξουμε το υπουργείο Άμυνας, αυτή η χώρα είναι σημαντική» είπε ο Μπέζος σε ετήσιο φόρουμ για τον τομέα της άμυνας στη Βιβλιοθήκη Ρίγκαν στη Σίμι Βάλεϊ της Καλιφόρνια, όπως αναφέρει το Reuters.

Οι εταιρείες τεχνολογίας, γενικότερα μιλώντας, φαίνονται να αντιμετωπίζουν δυσκολίες ως προς τις συνεργασίες τους με το Πεντάγωνο: Πέρυσι ένα πρόγραμμα αμυντικού χαρακτήρα, το επονομαζόμενο Project Maven, προκάλεσε «εξέγερση» στη Google, καθώς κάποιοι εργαζόμενοί της εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη χρήση τεχνολογίας της Google στον πόλεμο. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους αυτούς, κάτι τέτοιο ερχόταν σε αντίθεση με τη φιλοσοφία της Google να μη βλάπτει, ενώ αναφέρθηκαν επίσης στους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση τεχνητής νοημοσύνης σε περιπτώσεις χρήσης θανάσιμης βίας.

Ο Μπέζος είπε πως είναι υπέρ του οι εργαζόμενοι να εκφράζουν απόψεις με πάθος, ωστόσο τόνισε ότι επαφίεται στους επικεφαλής των εταιρειών να παρέχουν καθοδήγηση ως προς το με ποια προγράμματα θα ασχολούνται και με ποια όχι.

«Η άποψή μου είναι πως, αν οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας γυρίσουν την πλάτη τους στο υπουργείο Άμυνας, αυτή χώρα έχει μεγάλο πρόβλημα» πρόσθεσε ο Μπέζος.

Η Amazon επιδιώκει να παρέχει δυνατότητες cloud computing στο Πεντάγωνο. Τον προηγούμενο μήνα η εταιρεία κατέθεσε αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Άμυνας να δώσει ένα συμβόλαιο cloud computing ύψους μέχρι και 10 δισ. δολαρίων στην ανταγωνίστρια Microsoft.

H Amazon είχε θεωρηθεί φαβορί για το συμβόλαιο JEDI (Joint Enterprise Defense Infrastructire Cloud), στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος ψηφιακού εκσυγχρονισμού του Πενταγώνου, πριν τελικά επικρατήσει η Microsoft. Σύμφωνα με την Amazon, στην όλη διαδικασία έπαιξαν ρόλο και πολιτικοί παράγοντες. Υπενθυμίζεται πως ο Μπέζος, διευθύνων σύμβουλος της Amazon και ιδιοκτήτης της Washington Post, είναι έντονος επικριτής του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *