Τηλεοπτικές άδειες: Ο Άδωνις έβαλε τη… φιτιλιά κι ο πόλεμος ξεκίνησε! “Υπουργός μου είπε ότι ο ΣΚΑΪ θα κλείσει”! Οργισμένη ανακοίνωση της κυβέρνησης

1Για μία ακόμη φορά οι τηλεοπτικές άδειες γίνονται η… αρένα για μάχη μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης
– Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατήγγειλε πως “πρωτοκλασσάτος υπουργός” του είπε: “Μην ανησυχείς, ο ΣΚΑΪ θα κλείσει οπωσδήποτε. Δεν τον αφήνουμε με τίποτα να παίζει. Ο νόμος έχει φτιαχτεί για να κλείσει η τηλεόραση του ΣΚΑΪ”
– Συντονισμένη… κυβερνητική αντεπίθεση με πρώτο τον Νίκο Παππά που απάντησε πως η ΝΔ “θα αναστήσει τη ντροπή της ασυδοσίας και της μη αδειοδότησης”
– Σφοδρή επίθεση από την ΓΓΕΕ που χαρακτηρίζει τον αντιπρόεδρο της ΝΔ “αυτόκλητο υποστηρικτή συμφερόντων”
– Λίγο αργότερα ήρθε και η… αναμενόμενη απάντηση της Νέας Δημοκρατίας
– Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη

“Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Νέα Δημοκρατία να ακολουθήσει αυτή την πολιτική της υπερφορολόγησης που καταστρέφει τον τόπο. Θα είμαι εδώ στην εκπομπή να με ρωτάς για αυτά που θα ανακοινώσουμε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Θα είμαι εδώ πράγματι, εάν υπάρχει η τηλεόραση του ΣΚΑΪ”. Με… μόλις 45 λέξεις ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,Άδωνις Γεωργιάδης, προκάλεσε έναν (ακόμη) πόλεμο με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες.

Φωτογραφία αρχείου EurokinissiΦωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Η καταγγελία

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα του ΣΚΑΪ και είπε… πολλά. Αρχικά αποκάλυψε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το αναλυτικό κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ωστόσο η ατάκα που προαναφέραμε σήμανε την αρχή του πολέμου.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε πως πρωτοκλασσάτος υπουργός του είπε: “Μην ανησυχείς, ο ΣΚΑΪ θα κλείσει οπωσδήποτε. Δεν τον αφήνουμε με τίποτα να παίζει. Ο νόμος έχει φτιαχτεί για να κλείσει η τηλεόραση του ΣΚΑΪ”. Ο ίδιος δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του, καθώς όπως τόνισε η συζήτηση ήταν ιδιωτική, ωστόσο τον χαρακτήρισε υπουργό “του πολύ στενού κύκλου” και ξεκαθάρισε πως αν προκληθεί θα αποκαλύψει την ταυτότητά του!

Μάλιστα ζήτησε να “παίξει” η εκπομπή ένα απόσπασμα με δηλώσεις του Νίκου Φίλη, ο οποίος έλεγε χαρακτηριστικά: “Να προσέχει ο ΣΚΑΪ”, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως ο “πρωτοκλασσάτος υπουργός” δεν είναι ο Νίκος Φίλης.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα (σ.σ. μετά το 15ο λεπτό)

Πρώτη αντίδραση από Νίκο Παππά

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ήταν ο πρώτος εκπρόσωπος του κυβερνητικού στρατοπέδου που αντέδρασε και μάλιστα έντονα, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για απροκάλυπτη στήριξη των διαπλεκομένων συμφερόντων, με αιχμή τη θέση που διατυπώνουν στην πορεία υλοποίησης του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η ΝΔ δια των στελεχών, του προέδρου και του αντιπροέδρου της, δηλώνει ότι επιθυμεί να ακυρώσει το νόμο που για πρώτη φορά αποδίδει νόμιμες άδειες στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ότι θα αναστήσει τη ντροπή της ασυδοσίας και της μη αδειοδότησης. Τόσο απλά, τόσο απροκάλυπτα, τόσο διαπλεκόμενα», δήλωσε ο κ. Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό δεν θα συμβεί» και «ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και η ΝΔ θα βρίσκεται για πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση».

«Ο διαγωνισμός προχωράει κανονικά», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε πως «όσοι, πολιτικοί και ιδιώτες ποντάρουν τα λεφτά τους στην ακύρωση του, απλώς θα τα χάσουν» και «οι επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης και υπουργών δε θα λειτουργήσουν».«Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες καλή δύναμη», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας.

Οργισμένη ανακοίνωση από ΓΓΕΕ

Την… σκυτάλη πήρε λίγη ώρα αργότερα η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με δήλωση του Γενικού Γραμματέα, ο οποίος περνά… γενεές δεκατέσσερις τον Άδωνι Γεωργιάδη και ξεκαθαρίζει πως “η διαδικασία αδειοδότησης είναι κρυστάλλινη και απολύτως διάφανη”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης προέβη, ως αυτόκλητος (ελπίζουμε) υποστηρικτής συμφερόντων, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ στην ακόλουθη δήλωση: «Πρωτοκλασάτος υπουργός μου είπε μην ανησυχείς ο ΣΚΑΙ θα κλείσει οπωσδήποτε».

Αφού μέχρι σήμερα όλα τα επιχειρήματα των υποστηρικτών της ανομίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο αποδείχθηκαν σαθρά, οι υπέρμαχοι της επιτίθενται τώρα στη διαδικασία.

Η διαδικασία αδειοδότησης είναι κρυστάλλινη και απολύτως διάφανη, ενώ στηρίζεται σε ήδη δοκιμασμένη μεθοδολογία δημοπράτησης φάσματος από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία του Υπουργού Επικρατείας και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης.

Η πρόσβαση στους φακέλους των υποψηφίων ανήκει μόνο στην Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού και όλοι οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν τα δικαιολογητικά των υπόλοιπων συνυποψηφίων τους. Το άνοιγμα των προσφορών από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε με την παρουσία όλων των εκπροσώπων των συμμετεχόντων εταιρικών σχημάτων στο διαγωνισμό.

Τα βήματα της διαδικασίας αδειοδότησης είναι πλήρως τυποποιημένα και παρουσιάζονται αναλυτικά στην Προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, που έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (www.media.gov.gr )”.

ΝΔ: “Ο Υπουργός – υπερκαναλάρχης κ. Παππάς στήνει σύστημα διαπλοκής”

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν… παρόμοιας έντασης. Αναλυτικά αναφέρει:

«Ο Υπουργός – υπερκαναλάρχης κ. Παππάς και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στήνουν σύστημα διαπλοκής. Η Νέα Δημοκρατία είναι απέναντι σε κάθε είδους διαπλοκή. Είναι υπέρ της διαφάνειας.

ΝΔ: “Ό,τι και να κάνουν και ό,τι και να ονειρεύονται, η συνταγματική τάξη πολύ γρήγορα θα αποκατασταθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”

Είναι υπέρ του σεβασμού της συνταγματικής τάξης και του δικαιώματος της αχειραγώγητης και ελεύθερης ενημέρωσης.

Το Σύνταγμα μας είναι σαφές. Η αδειοδότηση και η εποπτεία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο ο κ. Παππάς απαξίωσε, προκειμένου να γίνει ο ίδιος νέος “αυτοκράτορας” των Μέσων Ενημέρωσης.

Η θέση μας από την πρώτη στιγμή είναι ξεκάθαρη και δεν αλλάζει. Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο για να το ξεχειλώνει ο κ. Παππάς και η παρέα του.

Ό,τι και να κάνουν και ό,τι και να ονειρεύονται, η συνταγματική τάξη πολύ γρήγορα θα αποκατασταθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

newsit.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *