Τηλεφωνική συνομιλία εμπλέκει τον Β.Μαρινάκη σε εκβιασμό (;) σε βάρος του Σ.Κεδίκογλου – Τι λέει ο πολιτικός (ηχητικό)

1Νέα συνομιλία του εφοπλιστή Ε.Μαρινάκη και την εφημερίδα «Παραπολιτικά» ιδιοκτησίας του, σε ένα είδος “εκβιασμού” στον κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Α.Σαμαρά, Σ.Κεδίκογλου, ο οποίος επιβεβαιώνει το όλο ζήτημα.

Το δεύτερο απόσπασμα που δημοσιεύουμε σήμερα από το σύνολο των συνομιλιών που έχουμε στη διάθεσή μας έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Εδώ ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης επικοινωνεί με άγνωστο άτομο μέσω του τηλεφώνου του διευθυντή της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη.

Εμείς δεν γνωρίζαμε τη φωνή του, ζητήσαμε να τον συναντήσουμε, δεν κατέστη δυνατόν κι ως εκ τούτου θεωρήσαμε ότι ήταν ο ίδιος επειδή επρόκειτο για τον αριθμό του κινητού του.

Ο κ. Κουρτάκης το αρνείται κι εμείς οφείλουμε να το δεχθούμε και να κάνουμε τη επανόρθωση ζητώντας συγνώμη.

Όμως θα πρέπει να μας πει ποιος κάνει αυτή την απαράδεκτη κουβέντα από τη συσκευή του, γιατί στη συνέχεια όπως μας διαβεβαίωσε ο Σίμος Κεδίκογλου όσα ακούγονται σε αυτή τη συνομιλία εμφανίστηκαν στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» μετά από μερικές ημέρες. Η απειλή δηλαδή υλοποιήθηκε.

Είναι απορίας άξιο πως ο κ. Κουρτάκης δεν βλέπει τίποτα παράξενο και παράνομο σε αυτή τη συνομιλία και επίσης οφείλει να μας εξηγήσει πώς όλα αυτά τα οποία ακούγονται αφού δεν τα λέει ο ίδιος, γράφτηκαν στην εφημερίδα που διευθύνει.

Πέραν από σκοπιμότητες, οι οποίες δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποιον σκοπό εξυπηρετούν, για να αρνείται ο κ. Μαρινάκης ότι η εφημερίδα τού ανήκει, από τον διάλογο καθίσταται φανερό ποιος είναι το αφεντικό.

Στη συνομιλία, η οποία έχει δει το φως της δημοσιότητας, από την εκπομπή «Δίκη της Δευτέρας» του Κυριάκου Θωμαΐδη, είναι φανερό ότι σχεδιάζεται πως θα ασκηθεί πίεση στον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Σαμαρά, Σίμο Κεδίκογλου.

Από τις πεζοδρομιακές φράσεις όπως: «μεγάλε λήξτο θα χάσουμε όλοι, θα αρχίσουμε και θα γίνει εδώ πέρα μύλος ή θα γίνει εδώ της πουτάνας» με τις οποίες γινόταν η συνεννόηση μεταξύ του εκδότη και του διευθυντή της εφημερίδας, αντιλαμβάνεται κανείς την αντίληψη και το πνεύμα που επικρατούσε στο περιβάλλον Μαρινάκη για το …αγαθό της ενημέρωσης.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία από το περιεχόμενο του διαλόγου, ότι προσπαθούσαν να ασκήσουν πίεση στον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, μέσω του διορισμού της «Ουκρανής γκόμενάς» του, όπως την αποκαλούσαν, η οποία υποτίθεται ότι είχε διοριστεί στο γραφείο Τύπου του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάννη.

Επρόκειτο για διαχείριση ροζ σκανδάλου και η εφημερίδα θα αποκόμιζε οφέλη από τις πωλήσεις φύλλων ή υπήρχε κάτι άλλο πιο σημαντικό που επεδίωκαν;

Επικοινωνήσαμε με τον Σίμο Κεδίκογλου ο οποίος μας είπε επί λέξη τα εξής:

-Δεν έμειναν μόνο στα λόγια. Όσα συζητούν στην επίμαχη συνομιλία τα έπραξαν κιόλας. Ψάξτε την εφημερίδα και θα τα βρείτε. Η αλήθεια είναι ότι δεν ενέδωσα. Δεν είμαι πολιτικός που εκβιάζεται.

-Ποιος μίλησε μαζί σας;

-Ο Κουρτάκης από το τηλέφωνο και κάνα δύο φορές που με επισκέφθηκε στο γραφείο μου. Με πίεζε ασφυκτικά αλλά του εξηγούσα ότι ως κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είχα καμία αρμοδιότητα διαφημιστικών κονδυλίων.

-Μα αυτό δεν είναι εκβιασμός;

-Ακούστε κάτι, με πίεζε ασφυκτικά αλλά η φιλοσοφία μου είναι ότι ο πολιτικός δεν εκβιάζεται. Όσο για την κοπέλα δεν ήταν Ουκρανή ούτε σύντροφός μου. Παλιά φίλη μου ήταν από την Τσεχία. Αλλά έτσι κι αλλιώς ούτε παντρεμένος ήμουν, ούτε μόνιμη σχέση διατηρούσα.

Εσείς τώρα μπορείτε να βγάλετε αβίαστα τα δικά σας συμπεράσματα, ακούγοντας τους διαλόγους και να αποφασίσετε εάν η ασφυκτική πίεση στο κυβερνητικό στέλεχος αποτελούσε εκβιασμό ή όχι.

Ακούστε τον διάλογο αυτούσιο, όπως κατεγράφη νόμιμα από τον «υπερκοριό» της ΕΥΠ και περιήλθε σε γνώση μας.

Ακολουθεί αυτούσιος ο διάλογος

Βαγγέλης Μαρινάκης (Β.Μ.)
Τηλέφωνο Γιάννη Κουρτάκη (Τ.Γ.Κ.)

Τ. Γ.Κ: Έλα.
Β.Μ: Έλα τι γίνεται;
Τ. Γ.Κ: Στα έστειλα.
Β.Μ: Ναι τα είδα.
Τ.Γ.Κ: Ένα το κρατούμενο. Αν έχεις κάποια απορία πάρε με τηλέφωνο.
Β.Μ: Δεν μου λες αυτό για το (—) για το Βέλγιο το έχεις βάλει μέσα ότι δεν τα δώσαμε;
Τ.Γ.Κ: Στη Γαλλία, έβαλα στη Γαλλία ναι. Στη Γαλλία με πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα αυτή τη στιγμή. Ένα το κρατούμενο, τα έχω γράψει όλα αυτά, γι’ αυτό σου είπα ρίξε μια ματιά και αν θέλεις πάρε με ένα τηλέφωνο, τα γράφω. Επίσης να ξέρεις και το εξής. Η γυναίκα, η γκόμενα αυτή του Κεδίκογλου αυτή η Ουκρανή είχε κάνει αίτηση όντως για να προσληφθεί στην ΕΡΤ σε έναν διαγωνισμό και δεν προσλήφθηκε. Δεν το ήξερε ο άλλος, δεν την προσέλαβε. Για τον Μουρούτη όμως που ήξερε κάποια άτομα, τα πέρασε κανονικά. Την κοπέλα αυτή τώρα του Κεδίκογλου, την έχουν προσλάβει γραφείο τύπου στον υφυπουργό των Οικονομικών, στον Μαυραγάννη. Εντάξει; Άρα λοιπόν αυτή τη στιγμή υπάρχει μια παρεξήγηση, ο κ. Κεδίκογλου πρέπει να καταλάβει ότι ή το μαζεύει πίσω για να μην χάσουμε όλοι ή θα αρχίσουμε και θα γίνει εδώ πέρα μύλος, θα γίνει της πουτάνας. Είναι αυτό ακριβώς που είπες εσύ χτες, είχες απόλυτο δίκιο. Η υπόθεση θα πάει με τσαμπουκά. Μεγάλε λήξτο θα χάσουμε όλοι έτσι; Και υπάρχουν και ραμματάκια για τη γούνα σου.
Β.Μ: Που είναι αυτά;
Τ.Γ.Κ: Στα είπα. Σου είπα. Η κοπέλα του αυτή τη στιγμή είναι γραφείο τύπου του Μαυραγάννη του υφυπουργού. Τι θέλεις τώρα, να αρχίσουμε τα… Μάζεψέ τα να πάμε παρακάτω.
Β.Μ: Εντάξει, ok.
Τ.Γ.Κ: Εντάξει;
Β.Μ: Ναι

ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ

Καλά ρε αθεόφοβοι θέλατε διαφήμιση και κατασκευάζατε δημοσιεύματα που αφορούσαν στην προσωπική ζωή ενός κυβερνητικού στελέχους, χωρίς να υπάρχει κάτι μεμπτό; Κι αυτό πως λέγεται;
Έχει καμία σχέση με τη δημοσιογραφία ή την ενημέρωση ο χειρισμός σας;

Πού είσαστε κύριοι εισαγγελείς (εκτός Παπαγγελόπουλου) να τους αλλάξετε τα φώτα; Πού ζούμε, σε ποια κοινωνία, με ποιες αρχές, ποια πρότυπα και ποια ιδανικά; Αυτά των αρουραίων της ενημέρωσης και των καταφερτζήδων; Των μεσαζόντων και των τρωκτικών; Αυτή είναι η δημοσιογραφία;

Ποιος τους δίνει την εξουσία αντί να κρυφτούν δύο μέτρα κάτω από τη γη, να απειλούν και να μας κουνάνε το δάκτυλο απειλώντας ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη;

Τέλος, κύριε Πρωθυπουργέ, εσείς που οφείλατε να βρίσκεστε στο πλάι μας αντί να δυσφορείτε, εάν οι προθέσεις σας για μια άλλη Ελλάδα είναι αληθινές, πως επιτρέψατε να μπαινοβγαίνουν αυτοί οι κύριοι στο Μαξίμου. Δεν αντιλαμβάνεστε ότι τέτοιου είδους ρεβεράντζες προσδίδουν ισχύ και πλεονέκτημα, πολύ περισσότερο όταν η Δικαιοσύνη τους ερευνά και τους έχει επιβάλει περιοριστικούς όρους;

Το χειρότερο όμως είναι ότι σιωπήσατε. Δεν ξέρω ποιος ήταν ο ευφυής σύμβουλος που σας το συνέστησε, καλό όμως θα ήταν να γνωρίζετε, ότι η σιωπή είναι χρυσός όταν δεν έχετε να πείτε τίποτα κι όχι όταν ελέγχεστε από τον Τύπο ως πρωθυπουργός για τόσο άθλιες ιστορίες.

pronews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *