Την γκ@μενα τυ Βίτσα βάλανε επικεφαλής του έργου στο Ελληνικό

Η πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Φλώρινα (και παλιότερα στη Θεσσαλονίκη) και σύντροφος του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, Πέτη Πέρκα, ορίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στη θέση του υπερσυντονιστή όλου του έργου αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, αναφέρει το σάιτ των Παραπολιτικών.
Η κα Πέρκα ήταν γενική γραμματέας δημόσιας περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, θέση από την οποία παραιτήθηκε στις 20 Μαρτίου, προκειμένου να είναι υποψήφια ξανά με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εθνικές εκλογές.
Στο εξής θα συντονίζει όλους τους αρμόδιους υπουργούς και φορείς για να προχωρήσει το έργο του Ελληνικού. Ειδικότερα, με νέα πράξη του υπουργικού συμβουλίου που δημοσιεύθηκε στις 23 Απριλίου, τροποποιήθηκε η πράξη για τη «Σύσταση και συγκρότηση Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής». Έτσι, περιελήφθη η διάταξη που άνοιξε το δρόμο για τον διορισμό της κας Πέρκα:
«Με απόφαση της Επιτροπής ορίζεται Συντονιστής του έργου αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού στον οποίο ανατίθεται ο συντονισμός όλων των απαιτούμενων ενεργειών, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και ιδίως με το ΤΑΙΠΕΔ, το Γραφείο Ελληνικού και την ανώνυμη εταιρεία «Ελληνικό Α.Ε.», με σκοπό την έγκαιρη υλοποίηση του έργου. Ο Συντονιστής προβαίνει σε κάθε απαραίτητη ενέργεια με σκοπό:
αα) Το συντονισμό και την παρακολούθηση όλων των αρμόδιων Υπουργείων και φορέων για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση.
ββ) Την ενημέρωση της Επιτροπής για την άρτια ολοκλήρωση των απαιτουμένων ενεργειών.
γγ) Την καταγραφή και αξιολόγηση όλων των απαιτούμενων από την Κυβέρνηση δράσεων για την εκτέλεση της σύμβασης.
δδ) Την καταγραφή και αξιολόγηση όλων των απαιτούμενων ρυθμίσεων και προτάσεων σχεδιασμού σε σχέση με τους γειτονικούς δήμους και την Περιφέρεια Αττικής.
β) Ο Συντονιστής επικουρείται στο έργο του από υπαλλήλους που υπηρετούν στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Επικρατείας που προεδρεύει της Επιτροπής και τους υπαλλήλους της παρ. 2.
γ) Ο Συντονιστής παρίσταται, χωρίς δικαίωμα ψήφου, στις συνεδριάσεις της Επιτροπής.
δ) Στο Συντονιστή δεν καταβάλλεται οποιαδήποτε αμοιβή ή αποζημίωση.»
Την επομένη, στις 24 Απριλίου, η Επιτροπή, που αποτελείται από τους υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη, Πάνο Σκουρλέτη, Σταύρο Κοντονή, Λυδία Κονιόρδου, Γιώργο Σταθάκη, Αλέξη Χαρίτση, Γιώργο Χουλιαράκη, Σωκράτη Φάμελλο, Χρήστο Σπίρτζη και Γιάννα Πεππέ, Γενική Γραμματέα του Πρωθυπουργού, όρισε – σύμφωνα με τη σχετική απόφαση – ως συντονίστρια του έργου αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, την Θεοπίστη Πέρκα του Χαράλαμπου, στην οποία ανατίθεται ο συντονισμός όλων των απαιτούμενων ενεργειών, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και ιδίως με το ΤΑΙΠΕΔ, το Γραφείο Ελληνικού και την ανώνυμη εταιρεία «Ελληνικό Α.Ε.», με σκοπό την έγκαιρη υλοποίηση του έργου.
πηγη Labels Άρθρα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *