Την κινητοποίηση άμεσων επενδύσεων προσδοκά η αγορά

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να κινητοποιηθούν νέες επενδύσεις είναι το κοινό αίτημα και η προσδοκία ταυτόχρονα του επιχειρηματικού κόσμου από τη νέα κυβέρνηση.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου άνοιξε νέα σελίδα για τη χώρα. Τόσο ο νέος πρωθυπουργός όσο και τα στελέχη που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης γνωρίζουν ήδη ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και να κινητοποιηθούν νέες επενδύσεις για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και την οριστική έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) Κ. Μίχαλος, προσθέτοντας με νόημα: «Ελπίδα και αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου είναι η νέα κυβέρνηση να αξιοποιήσει καλές πρακτικές και να φροντίσει να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος».

Στην ταχύτατη ανάληψη πρωτοβουλιών από το κυβερνητικό επιτελείο, που θα συντελέσουν στην απεμπλοκή της χώρας από παρωχημένες δομές και νοοτροπίες, που εντέλει καθηλώνουν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας προσβλέπει, από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ). Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε συγχαρητήρια επιστολή προς τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΒΕ Αθ. Σαββάκης.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, η συγκρότηση αυτοδύναμης κυβέρνησης και η διαμόρφωση ενός προγράμματος αναπτυξιακού χαρακτήρα με έμφαση στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σηματοδοτούν τη φυγή προς τα εμπρός που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία», δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Ν. Μπακατσέλος.

Την ανάγκη για δημιουργία νέου, υγιούς και όχι κρατικοδίαιτου οικονομικού μοντέλου, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης, επεσήμανε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κ. Κόλλιας.

«Το στοίχημα της επόμενης μέρας είναι η πολιτική σταθερότητα και η οικονομική ανάπτυξη σε βάθος τετραετίας», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Β. Κορκίδης.

Το ΕΒΕΠ προτάσσει την αποκλιμάκωση της υπερφορολόγησης και την επιβράβευση των συνεπών επιχειρηματιών.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *