Τι κάνει ένας 22χρονος όταν πουλά την εταιρεία του για… 2,3 δισ. δολάρια;

1Αν η επιτυχία είχε ένα όνομα, μπορεί και να ήταν Palmer Luckey. Στην πραγματικότητα, το όνομα ανήκει σε άναν 22χρονο που πριν από λίγους μήνες εκτοξεύθηκε στη στρατόσφαιρα των δισεκατομμυριούχων, αφού η Facebook αγόρασε την εταιρεία του, την Oculus Rift,  για 2,3 δισ. δολάρια. Το ευτυχές για τον Palmer γεγονός συνέβη όταν ο Mark  Zuckerberg, στην κυριολεξία ερωτεύτηκε τη μάσκα εικονικής πραγματικότητας που δημιούργησε ο Palmer, αναφωνώντας ότι “πρόκειται για το πιο cool πράγμα που έχω δει στη ζωή μου”. Ετσι, προέκυψε και το χρυσό deal της εξαγοράς του  Oculus VR που γέμισε τις τσέπες του λεφτά.

Το μέγα ερώτημα για τον πιτσιρικά μεγιστάνα ήταν τώρα τι θα πρωτοκάνει με τα χρήματα που απέκτησε. Προς τιμήν του δεν έπεσε με τα μούτρα στις σπατάλες, αντιθέτως, όπως αποκάλυψε στη Telegraph, η μόνη…  υπερβολή που επέτρεψε στον εαυτό του ήταν η αγορά ενός Tesla αξίας 120.000 δολαρίων.

Στην επιλογή του τον οδήγησε η άποψη ότι η Tesla αποτελεί απτό παράδειγμα τελειότητας της αμερικανικής μηχανικής αυτοκινήτων. Χαρακτήρισε δε τον ιδρυτή της  Tesla, Elon Musk ως “ έναν τέλειο τύπο που αξίζει τα λεφτά μου”.

Ο Palmer δημιούργησε το Rift μέσα στο γκαράζ του και μάλιστα είναι ένας από εκείνους που παράτησαν σχολείο, πανεπιστήμιο και σπουδές εν γένει, για να μετατρέψει την Oculus VR σε εταιρεία, Ανέκαθεν άλλωστε εξέφραζε τον θαυμασμό του για τους αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες.

“Αν δείτε ποιους θαυμάζω περισσότερο τώρα, δεν είναι οι πολιτικοί, αλλά εκείνοι που έχτισαν εταιρείες από το μηδέν, οι αυτοδημιούργητοι, όπως ο Musk, ο Thiel και ο Zuckerberg”, αναφέρει ο ίδιος.

| newmoney.gr

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *