Τι παθαίνεις μετά από 2 χρόνια στη Γερμανία? Ένας ακόμα οδηγός για επίδοξους μετανάστες.

1Έκλεισα τα 2 χρόνια στην αλλοδαπή. Έγραψα αρκετά δακρύβρεχτα κείμενα για την μετανάστευσή μου. Μερικά ακόμα παραμένουν από τα δημοφιλέστερα του ιστολογίου.

Τα 2 χρόνια όμως πέρασαν. Θα μπορούσα να γράφω πλέον τα…διπλάσια δακρύβρεχτα άρθρα. Όμως δεν με ενδιαφέρει πλέον να τα γράφω. Ούτε φυσικά να στεναχωριέμαι. Πάσχω από οξύ σταρχιδισμό.

Τα πρώτα 2 χρόνια αγχώνεσαι για τα πάντα. Η Γερμανία είναι από τη φύση της αγχωτική. Προγραμματισμένα τα πάντα. Ακόμα και για να γαμήσεις πρέπει να κλείσεις “τερμίν” (ραντεβού). Οι διακοπές του 2025 φυσικά ήδη σχεδιασμένες. Όχι μόνο αυτό αλλά και πόσα ευρώ την ημέρα επιτρέπεται να ξοδέψεις.

Στην αρχή προσπαθείς να ενταχθείς. Σου ψιλοαρέσει και η ευταξία. Προσπαθείς να προσαρμοστείς. Παπάρια. Δεν γίνεται. Για να ζήσεις ως Γερμανός θα πρέπει να είσαι ανώμαλος. Δεν μπορεί να είναι φυσιολογικό να έχεις προγραμματίσει το κάθε σου ευρώ, να πηδάς κάθε κακάσχημη χοντρή όταν βρεθείς σουρωμένος σε κάποια από τις 10δες γιορτές που υπάρχουν αποκλειστικά για την κατανάλωση βαρελιών φθηνού αλκοόλ.

Οι επαγγελματικές σου γνώσεις 5πλασιάζονται. Ακριβώς επειδή δεν κάνεις τίποτε άλλο από το να δουλεύεις γίνεσαι εξπέρ στον τομέα σου. Αυτό είναι και το μόνο όφελος.

Η υγεία σου. Γάμα το. Πας για πέταμα. Τα πρώτα 2 χρόνια είσαι μονίμως άρρωστος. Κακός καιρός, ψοφόκρυο, κάκιστη διατροφή. Στην Γερμανία κάθε χειμώνα (δηλαδή όλο το χρόνο) κυκλοφορούν περί των 200ων τύπων ιών της κοινής γρίπης. Του απέκτησα όλους.

Τα λαχανικά έχουν όλα την ίδια γεύση. Η βάση τους πρέπει να είναι (για όλα) το άνοστο αγγούρι. Το ελαιόλαδο θα το φοράτε κάτω από την μασχάλη ως Γαλλική κολώνια. Λόγω τιμής. Οι φέτα που πωλείται εδώ θα σας χρησιμεύσει ως φλάντζα κινητήρα (ιδίως αν προσπαθήσετε να την βάλετε στο φούρνο).

Το πουλί σας καλύτερα να το κάνετε δωρεά οργάνων. Κάποιος άλλος σε μια φυσιολογική χώρα πιθανότατα να το χρειάζεται. Δεν βλέπονται σου λέω. Ούτε σουρωμένος.

Επαγγελματικά ξεχάστε τη φαντασία, δημιουργικότητα καλαισθησία. Παραλίγο θεωρούνται και μειονέκτημα. Σχεδιάστε τα όλα τετράγωνα και αν γίνεται γκρί ή μαύρα. Θα σκίσετε.

Τουλάχιστον θα χεστείτε επιτέλους στα λεφτά και θα πάρετε εκείνη τη μερσέντα που πάντα θέλατε. Αρχίδια και αυτό. Με άμεση και έμμεση φορολογία να αγγίζει το 70% του εισοδήματός σας και τα απλησίαστα νοίκια πάλι στα συσσίτια θα τρώτε (αν χαθεί για 1 μήνα ο έλεγχος).

Γενικότερα περνάμε φίνα. Ελάτε.

http://papatolis.blogspot.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *