Τουρκία: Πόζαρε με φόντο το Κοράνι και της έκαναν μήνυση

1Μια 36χρονη γυναίκα από την Κωνσταντινούπολη συνελήφθη και ανακρίθηκε επειδή ανέβασε φωτογραφία της στο twitter που την δείχνει πάνω στο Κοράνι

Ο δήμαρχος της Άγκυρας Melih Gökçek, φανατικός χρήστης του twitter, σύμφωνα με την Hurriyet, κατήγγειλε στο γραφείο του Εισαγγελέα της Άγκυρας τον λογαριασμό @kedibiti, επειδή η κάτοχός του ανέβασε φωτογραφία των ποδιών της πάνω στο Κοράνι.

Ο δήμαρχος υπέβαλε γραπτή αναφορά στην οποία γράφει ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός «προσβάλει τον πρόεδρο και την κυβέρνηση».

Το γραφείο του εισαγγελέα ανέλαβε δράση και ανακάλυψε ότι ιδιοκτήτρια του λογαριασμού είναι μια 36χρονη γυναίκα που ζει στην Κωνσταντινούπολη. Η γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στην δημοσιότητα, κλήθηκε για ανάκριση και δήλωσε στους αστυνομικούς ότι είναι άθεη.

Μετά την κατάθεση που έδωσε αφέθηκε ελεύθερη, αλλά οι αρχές κατέθεσαν μήνυση εναντίον της για «διασπορά μίσους στην κοινωνία» και για «συκοφαντική δυσφήμιση».

Το 2013 ο παγκοσμίου φήμης Τούρκος πιανίστας Fazıl Say, καταδικάστηκε σε δέκα μήνες φυλάκιση με την κατηγορία της βλασφημίας, επειδή έκανε retweet σε στίχους του ποιητή του 11ου αιώνα Omar Khayyam (Πέρσης φιλόσοφος και ποιητής).

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *