Τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού του σχεδίου παρουσίασε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην Αγκελα Μέρκελ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου, που θα υλοποιήσει εφόσον η Νέα Δημοκρατία, εκλεγεί πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές, παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Η συνάντηση, που σύμφωνα με ενημέρωση της Νέας Δημοκρατίας, διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Επίσης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο και την κυπριακή ΑΟΖ. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε στον κ. Αναστασιάδη την αμέριστη στήριξη του και επανέλαβε την ανάγκη η Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αν η τελευταία εμμείνει στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τον επικεφαλής υποψήφιο του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας του εξέφρασε, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, τη στήριξη του και υπογράμμισε την ανάγκη ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής να προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *